Veznjak nije u rosteru za utakmicu Kupa Turske

Na Grbavici zadovoljno trljaju ruke: Traje rat ponudama ljutih rivala za Hadžiahmetovića

Admin Čaušević

Amir Hadžiahmetović se nalazi u grupi bh. reprezentativaca koji će gotovo pa sigurno u janua promijeniti klub, pogotovo nakon što se nije našao u rosteru za utakmicu Kupa Turske između Gaziantep i Konyaspora. 

Hadžiahmetović je u posljednje vrijeme igrao fantastično što mu je donijelo interes mnogo boljih klubova od Konyaspora i ako je vjerovati turskim medijima transfer je nako blizu.

Mnogo klubova je zainterosovano za potpis bh. reprezentativca što svakako pogoduje i Željezničaru koji ima pravo na 20% od ukupnog transfera.

Bešiktaš i Burnley su od ranije pokazivali najozbiljniji interes, a sada se u sve uključio i Galatasaray te je lider prvenstva Turske počeo pregovore sa Konyasporom.

Najbolja ponuda stiže iz Engleske i radi se o iznosu od 4 miliona eura plus bonusi, dok Bešiktaš za igrački karton standardnog bh. reprezentativca nudi milion manje.

Galatasaray je spreman da ponudi nešto više od 3 miliona eura te jednog igrača pa će biti interesantno vidjeti kako će se cijela situacija završiti.

Dakle, najbolju ponudu je poslao Burnley koji je na pravom putu da se vrati u Premiership i eventualno igranje u najjačoj ligi svijeta predstavlja izazov za svakog pa sigurno tako i za Hadžiahmetovića.

Direktor Konyaspora je u srijedu potvrdio kako su na stolu ponude od Bešiktaša i od Burnleya te da se radi o iznosima koji nisu u skladu sa klupskim zahtjevima.

"Stigla je ponuda Bešiktaša za Amira Hadžiahmetovića. Pregovori su u toku. Rekli smo im da moraju ponuditi više novca nego u prvoj ponudi. Ponuda iz Engleske je približna brojkama koje želimo. Ipak, odlučili smo da to ne prihvatimo", kazao je Mustafa Goksu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ako je vjerovati ciframa koje se vrte po turskim medijima Željezničar bi trebao dobiti između 600.000 i 800.000 eura što je za bh. standarde odlična cifra.

Konyaspor danas gostuje u Kup utakmici ekipi Gaziantepa, a Hadžiahmetović se nije našao u rosoteru što je jasan signal da je transfer blizu realizacije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.