Željezničaru iz Turske stiže ogroman novac?

Čeka se transfer

Željezničaru iz Turske stiže ogroman novac?

A. Čaušević

FK Željezničar je već neko vrijeme u finansijskoj dubiozi, a (ne)očekivani spas bi mogao doći iz Turske jer se nazire transfer Amira Hadžiahmetovića, nekadašnjeg omladinca i prvotimca sarajevskih Plavih.

Krajem prošle godiine određeni teret pao je sa leđa svima u Zvorničkoj 27 nakon što je Porezna uprava produžila Željezničaru rok za otplatu duga do juna. U proteklom periodu i popularni Manijaci su se organizovali te su skupili oko 160.000 KM kako bi spasili voljeni klub.

Ogroman novac bi mogao stići iz Turske jer je sve izgledniji transfer Amira Hadžiahmetovića. Dojam je da je samo pitanje u koji klub će preći standarni repezentativac BiH.

Hadžiahmetovića iza sebe ima sjajan period u Konyasporu i vrijeme je za dodatni iskorak u karijeri. U igri je nekoliko ozbiljanih klubova, kako u Turskoj tako i u inostranstvu.

Ovog 25-godišnjaka vrlo rado bi u svojim redovima vidio Burnely koji je vodeći tim Championshipa, dok su u igri Fenerbahce, Bešiktaš kao i nekli klubovi iz Njemačke i Italije.

Kada je napustio Grbavicu prije šest godina Željezničaru je pripalo 500.000 eura te 20% od narednog transfera pa bi u višestrukom prvaku BiH mogli zadovoljno trljati ruke.

Oglasi

Iz turskih medija stižu različite informacije o visini transfera. Neki spominju cifru od 4 miliona, a neki od 5.5 miliona eura. U dogovor bi bili uključeni i razni bonusi.

To u suštini znači da bi Željezničaru ukoliko se transfer realizuje po navedenim uslovima pripalo između 800.000 i milion eura što su za bh. standarde ogromna sredstva.

U prošlosti se vrlo često znalo desiti da finansijska slika Plavih "prodiše" zahvaljujući transferima svojih bivših igrača, najočitiji primjer je svakako Edin Džeko. Prema svemu sudeći isto će se desiti i nakon transfera Hadžiahmetovića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Računajući sva takmičenja odlični veznjak je na učinku od šest golova i četiri asistencije u svim takmičenjima pa su i u Konyasporu na neki način svjesni da je pravo vrijeme da unovče standardnog reprezentativca BiH.

Do kraja zimskog prijelaznog roka su ostale još dvije sedmice, barem u najjačim ligama Evrope što je sasvim dovoljno da se posao završi.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

nakopitam
Sto? Da nema i u Turskoj neka POMOZI BA organizacija da ukradu bolesnima i daju ovima ivicinima kriminalcima i narkomanima?
5 9
Adrian
Šta je navijača Sarajeva u komentarima, više prate Želju neko svoj klub.
3 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi