Tottenham je imao prednost od 2:0 na poluvremenu, ali je u nastavku Manchester City postigao četiri pogotka i došao je do trijumfa

Mahrez odigrao čudesan meč

Ivan Perišić je večeras pored Mahreza izgledao kao amater: Hrvata niko nikad nije ovako uništio

Midhat Šljivak

Ivan Perišić odigrao je večeras jednu od najlošijih utakmica u karijeri i Riyad Mahrez ga je potpuno uništio u utakmici protiv Manchester Cityja koju je njegov Tottenham izgubio s 4:2 i to nakon što je ispustio dva gola viška.

Ivan Perišić večeras na Etihadu nije postojao na terenu pored čudesnog i nevjerovatnog Riyada Mahreza koji ga je potpuno deklasirao u međusobnim duelima.

Hrvatski fudbaler imao je jednu veliku šansu. Promašio je zicer i pogodio stativu, ali situacija iz 63. minute i pogotka Riyada Mahreza za 3:2 je zaista nevjerovatna za jednog takvog igrača.

Perišić je u ovoj akciji izgledao kao da nikad nije igrao fudbal. Zaletio se kako bi izbio loptu, uspio ju je promašiti i stvorio je slobodan put prema golu sjajnom Alžircu.

On je to naravno iskoristio. Sjurio se prema golu Spursa i uspio je Hugu Llorisu postići još jedan pogodak i to u bliži ugao.

OVDJE pogledajte gol za vodstvo Cityja od 3:2 i jako lošu reakciju hrvatskog fudbalera.

Ni golman Tottenhama se nije proslavio u ovoj situaciji. Ovo je samo jedna u nizu njegovih loših intervencija i Spursi će tokom ljeta vjerovatno tražiti druga rješenja među stativama.

Ivan Perišić uskoro će proslaviti svoj 34. rođendan i ako nastavi s ovakvim igrama Spursi ga sigurno neće zadržati u svojim redovima i naredne sezone.

Hrvatski fudbaler igra veoma skroman fudbal u Engleskoj. istina upisao je osam asistencija u 26 nastupa, ali forma mu je u velikom padu i nije to ni sjena igrača od ranije.

S druge strane Riyad Mahrez je vjerovatno igrač Cityja koji je trenutno u najboljoj formi od svih jer igra izuzetan fudbal u posljednje vrijeme.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Njemu je ovo bio 24. nastup ove sezone u svim takmičenjima. Alžirac ima učinak od 10 golova i tri asistencije.

U Premiershipu je odigrao 14 utakmica. Učinak mu je trenutno četiri gola i dvije asistencije i nema dileme da će se i poboljšati ako nastavi s ovakvim igrama.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.