Pamtit će se preokret Cityja protiv Tottenhama i čudesni Riyad Mahrez
Nezapamćen preokret Cityja u duelu protiv Tottenhama i veliki trijumf (Foto: EPA)

Trijumf Građana

Pamtit će se preokret Cityja protiv Tottenhama i čudesni Riyad Mahrez

Midhat Šljivak

Manchester City je u odloženon susretu 7. kola engleske Premier lige nevjerovatnim preokretom savladao Tottenham s 4:2. Gosti su na poluvremenu imali dva gola prednosti, ali su odigrali katastrofalno drugo poluvrijeme i doživjeli su poraz.

Manchester City došao je na nevjerovatan način do trijumfa nad Tottenhamom i ova utakmica definitivno će ući u izbor za najbolju u sezoni.

Pep Guardiola je u meč ušao s Erlingom Haalandom i Julianom Alvarezom u napadu. City je očekivano dominirao terenom i stvorio je nekoliko opasnih situacija pred golom Spursa koji su se žestoko branili.

Najbolju šansu Građani su imali u 39. minuti. Rico Lewis snažno šutira s distance, Lloris fenomenalno brani, kao i četiri minute kasnije kada je zaustavio Haalanda.

U 45. minuti meča šok za City. Loš pas Edersona gosti koriste, lopta dolazi do Dejana Kuluševskog koji postiže pogodak za prednost Tottenhama od 1:0.

Domaći se nisu ni oporavili od šoka, a stigao je novi već u nadoknadi vremena. Harry Kane krade loptu Rodriju, Ederson brani njegov udarac, ali Emerson je na pravom mjestu i postiže pogodak za 2:0 na poluvremenu.

Oglasi

City se vratio u igru ekspresnim pogotkom u drugom poluvremenu. Nakon prodora i ubačaja Riyada Mahreza, Julian Alvarez je na pravom mjestu u 51. minuti i pogađa za 2:1.

Samo tri minute kasnije Građani dolaze do poravnanja. Mahrez je ponovo napravio ogroman posao, ubacio je za Erlinga Haalanda, a ovaj postiže pogodak za 2:2.

Mahrez je potom imao sjajnu šansu da donese potpuni preokret u pet minuta. Nije bio precizan, da bi se zatim probudio i tim Antonija Contea koji stvara dvije odlične šanse.

Ivan Perišić u 60. minuti pogađa stativu, Harry Kane nešto kasnije nije precizan, a kazna stiže u 64. minuti. Ispao je Perišić, Mahrez šutira uz bližu stativu Llorisa i pogađa za nevjerovatan preokret Cityja i vodstvo od 3:2.

Potom se igra malo smirila. Nije City više tako jako jurišao prema golu Tottenhama koji s druge strane nije mogao napraviti previše do kraja meča.

Tačka na ovaj meč stavljena je u 90. minuti. Čudesni Riyad Mahrez koristi grešku Lengleta i pogađa za konačnih 4:2.

Nevjerovatan preokret Cityja i pobjeda koja će im sasvim sigurno donijeti dodatni puls za nastavak sezone u borbi za titulu prvaka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 7. kolo:

Man.City - Tottenham 4:2

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Na poluvremenu se obisao sudija i poduplala ponuda za bodove. Nakon toga kradju smo svi mogli vidjeti na mal ekranima. 4 gola, a 3 neregularna
1 4
green_dragon
Kakva je TARABA ovaj Loris...protiv Arsenala glavni krivac za poraz i veceras treci gol njegova greska....yebo mu Desamp gospodju
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi