Nestvarne scene na Etihadu: Odavno se ne pamti ovako loš City

Tottenham vodi s 2:0

Nestvarne scene na Etihadu: Odavno se ne pamti ovako loš City

Midhat Šljivak

Tottenham nakon 45 minuta igre vodi s 2:0 protiv Manchester Cityja, a igra tima Pepa Guardiole izgleda zaista katastrofalno.

Tottenham je u finišu prvog poluvremena došao do dva gola prednosti protiv Manchester Cityja na Etihadu i ovako loša igra Građana odavno nije viđena.

Bio je City bolji rival većim dijelom prvog poluvremena, a zatim u finiišu prvog dijela katastrofa u 60 sekundi za Građane.

U 45. minuti meča Ederson pravi veliku grešku.Loše dodavanje koristi Dejan Kuluševski i pogađa mrežu Cityja za 1:0.

OVDJE pogledajte prvi pogodak Tottenhama na Etihadu.

Samo minut kasnije već je 2:0. Harry Kane je ukrao loptu Rodriju, Ederson brani njegov šut, ali je na pravom mjestu Emerson Royal koji glavom zabija za 2:0.

Oglasi

OVDJE pogeldajte drugi gol Spursa na Etihadu.

Večerašnji duel Manchester Cityja i Tottenhama odgođeni je meč 7. kola engleskog Premiershipa. Oba tima su ga dočekala u jako lošem raspoloženju nakon poraza u gradskim derbijima od Manchester Uniteda i Arsenala.

City je na ulasku u meč bio ogroman favorit. Počeo je Guardiola s dvojicom napadača (Alvarez-Haaland), stvoreno je n ekoliko šansi, ali im je sve palo u vodu u samom finišu prvog dijela.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Građani su prije ovog zaostalog kola imali osam bodova manje od Arsenala i razlika bi se narednog vikenda mogla dodatno povećati i ovaj tim je sve dalje od odbrane naslova prvaka.

Ni navijači Tottenhama sigurno nisu očekivali ovakav bljesak svog tima, ali itekako mogu biti sretni i zadovoljni. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Majstor IMPROVIZACIJE je GVARDIOLA..u kljucnim utakmicama TO RADI.. DESAVALO MU SE TO U BAYERNU, evo i u CITY-u, i to VISE PUTA..REMI BI BIO NAJBOLJI, da bi AR567ALU porasli APETITI, da ih bude zanimljivije slusati, kada NISTA NE OSVOJE..
2 5
nakopitam
Imaju jednog od najgorih trenera u ligama petice i prenapuhane i preplacene ufurane poluigrace koji misle da su neke zvijezde. DA IM SUDIJE NE POMAZU U SVAKOJ UTAKMICI, ONI NIKADA EUROPU NEBI IZBORILI!
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi