Novopečeni reprezentativac BiH

Poznati detalji transfera: Hamulić potpisuje do 2026. godine, posebno se obradovao njegov prvi klub

Edmir Škorić

Budući reprezentativac Bosne i Hercegovine Said Hamulić pred potpisom je za francuski Toulouse, a u ekipi Stal Mielce već uveliko traže novog napadača.

BiH ima nekolicinu svojih nogometaša u Ligi 1 Francuske, a najbolje partije trenutno pruža Sead Kolašinac u dresu Marseillea, dok su u ligi i Sanjin Prcić te Halid Šabanović.

Sada će im se pridružiti Hamulić, koji će pojačati redove Toulousea. Bit će to sjajan početak 2023 godine za sjajnog napadača, koji je blistao u Poljskoj, a po svemu sudeći u martu će postati reprezentativac naše zemlje.

Već danima se spominje njegov prelazak u Toulouse. Sada poljski novinar Michal Mitrut donosi nove detalje. On tvrdi da će transfer biti zvaničan u ponedjeljak. Hamulić je prošao sva testiranja i ljekarski pregled, ostaje samo da s obje strane advokati odrade svoj dio posla, odnosn o da se riješe sitni administrativni detalji.

Igrač će sa Tolouseom potpisati ugovor do 2026. godine. Prethodno se ofanzivac povezivao sa mnogim timovima, a željeli su ga velikani u Poljskoj, škotski Celtic, bilo je govora i o klubovima iz Bundeslige, MLS timovima, ali je na kraju odlučeno da ode u Francusku.

Također, iako Francuzi pišu da će Toulouse platiti 2,2 miliona eura, spomenuti novinar uvjerava da će transfer na kraju iznositi 2,5 miliona eura, te da će više od milion i po eura sjesti na račun njegovog sada već bivšeg kluba, a plaćanje će biti izvršeno u ratama.

Dio kolača pripast će i litvanskom klubu DFK Dainava kojem pripada oko 30 posto od ukupnog iznosa transfera.

Nakon što je prije dvije godine bio bez kluba i odbačen od svih, Hamulić je ove sezone eksplodirao u prvenstvu Poljske sa devet golova na 17 utakmica.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Odlične igre nisu prošle nezapaženo te će mu odmah donijeti, barem za sada, transfer karijere i odlazak u jednu od najjačih liga Starog kontinenta.

Hamulić je rođen u Nizozemskoj, ali ima i pravo nastupa za repezentaciju BiH pa ostaje da se vidi da li će se naći na radaru novog selektora Faruka Hadžibegića.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.