Said Hamulić je novi bh. igrač u ligama petice
Sjajni napadač Said Hamulić odlučio se karijeru nastaviti u Francuskoj i potvrda transfera trebala bi stići veoma brzo

Sjajni napadač prihvatio ponudu

Said Hamulić je novi bh. igrač u ligama petice

M. Šljivak

Potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine Said Hamulić (22) karijeru će vjerovatno nastaviti u redovima francuskog prvoligaša Toulousea s kojim je postigao dogovor o saradnji do juna 2027. godine u transferu vrijednom dva miliona eura.

Said Hamulić je fenomenalnim igrača u poljskoj ekipi Stal Mielec privukao veliku pažnju na sebe. Povezivao se s brojnim klubovima, ali po svemu sudeći će na kraju završiti u redovima francuskog Toulousea.

Hamulić je, pišu italijanski mediji, odbio ponude dva kluba iz Serie A. Tražili su ga Cremonese i Spezia, ali on je odlučio karijeru nastaviti u Francuskoj.

Bh. fudbaler je već reka' da' Toulouseu s kojim će potpisati ugovor do juna 2027. godine, a poljskom klubu će pripasti odšteta od dva miliona eura.

Zbog Toulousea Hamulić je pored italijanskih klubova odbio i ostale ponude koje je imao i to od poprilično poznatih imena, među kojima su Twente, Celtic, Charleroi te američki Real Salt Lake.

Said Hamulić iza sebe ima zaista čudesnu polusezonu u Poljskoj. Zabio je devet pogodaka i upisao je četiri asistencije u 17 utakmica Ekstraklase.

Oglasi

Takvi nastupi su donijeli ogroman interes klubova. On se na kraju odlučio za Francusku i vidjet ćemo kako će se snaći u ostatku sezone u Ligue 1.

Toulouse je nakon 17 odigranih utakmica na 12. mjestu prvenstvene tabele s 19 osvojenih bodova, a Hamulić će imati zadatak da popravi realizaciju koja je poprilično skromna ove sezone.

Hamulić je karijeru počeo u nizozemskom niželigašu Alphenseau, nastupao je još za nekoliko manje poznatih klubova u ovoj zemlji, gdje je i rođen, da bi mu se potom karijera razvila na veoma zanimljiv način.

Ovaj 22-godišnji napadač je otišao u Litvaniju u ekipu DFK Dainava, zatim je kratko igrao u bugarskom Botevu, da bi potom potpisao ugovor s livanskom Suduvom.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Nakon odličnih nastupa u Litvaniji prošlog ljeta je stigao u Poljsku. Ispostavio se to kao pravi potez i već nakon šest mjeseci odlazi u jednu od najjačih evropskih liga.

Said Hamulić uskoro bi trebao debitovati i za reprezentaciju Bosne i Hercegovine i nalazi se na spisku igrača koje će novi selektor Faruk Hadžibegić vjerovatno pozvati za naredne akcije.

Top Komentari

koraj
Koliko se ovaj momak forsira na ss.ba, ja sam mislio da ce najmanje u Dortmundu ili Atleticu zavrsiti...
2 9
nakopitam
@koraj Momak uredno placa 20 maraka po clanku. Tako da je sve OK
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi