Milionski transfer pri kraju: Lige petice nakon Hadžikadunića bogatije za još jednog bh. fudbalera

Hoće li zaigrati za reprezentaciju?

Milionski transfer pri kraju: Lige petice nakon Hadžikadunića bogatije za još jednog bh. fudbalera

A. Čaušević

Kraj zimskog prijelaznog roka je sve bliže pa transferi postaju sve češći, to je slučaj i sa pojedinim fudblaerima koji nastupaju ili imaju pravo nastupa za reprezentaciju BiH.

Dennis Hadžikadunić je u utorak praktično završio svoj transfer u Mallorcu te je samo preostalo da se ozvaniči transfer reprezentativnog štopera u La Ligu.

Osim u La Ligi BiH će na proljeće vrlo vjerovatno dobiti još jednog prestavnika u Ligue 1, nakon Sanjina Prcića i Halida Šabanovića.

Naime, posljednje informacije govore da je transfer Saida Hamulića u Toulouse gotova stvar te da se radi o višemilionskom transferu.

Poljski mediji pišu da će Hamulić napustiti Stal Mielce i da će za 2.25 miliona eura potpisati za trenutno 12. ekipu francuskog prvenstva.

Navodno je 22-godišnjak već napustio trening kamp svog kluba te je otputovao u Francusku na ljekarske preglede.

Nakon što je prije dvije godine bio bez kluba i odbačen od svih, Hamulić je ove sezone eksplodirao u prvenstvu Poljske sa devet golova na 17 utakmica.

Odlične igre nisu prošle nezapaženo te će mu odmah donijeti, barem za sada, transfer karijere i odlazak u jednu od najjačih liga Starog kontinenta.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Hamulić je rođen u Nizozemskoj, ali ima i pravo nastupa za repezentaciju BiH pa ostaje da se vidi da li će se naći na radaru novog selektora Faruka Hadžibegića.

Odlični golgeter je jesenas istakao da mu je želja da obuće dres Zmajeva te da je već i dobio pasoš BiH pa je sve na NFSBiH i selektoru Hadžibegiću.
igrao posljednjih šest mjeseci.

Top Komentari

a1ska
Kakav je ovo naslov hljebu? Lige petice bogatije za jednog bh. fudbalera. Aloo?!!!
3 0
Azur77
Prcic i Sabanovic jedini,moj novinarcicu,a Kolasinac
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi