FOTO: EPA

Na legendarnoj stazi

Elvedina Muzaferija osvojila nove bodove u Svjetskom kupu

Haris Zilić

Najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija odskijala je odličan spust u Svjetskom kupu na legendarnoj stazi u italijanskoj Cortini.

Elvedina je osvojila 28. mjesto i nova tri boda u Svjetskom kupu.

Za Elvedinu je ovo bila vjerovatno jedna najboljih vožnji u karijeri jer je za pobjednicom Slovenkom Ilkom Štuhec zaostala svega sekundi i 64 stotinke.

Elvedina je u cilju imala vrijeme 1:06.37, dok je pobjednica Štuhec imala vrijeme 1:04.73.

Primjera radi najbolja skijašica današnjice Mikaela Shiffrin je zauzela sedmo mjesto s vremenom 1:05.12.

Elvedina je posebno dobro odskijala prvi dio staze gdje je zaostajala svega 11 stotinki, ali manja brzina u srednjem dijelu staze koštala je možda i plasmana u TOP 15 danas u Cortini. U srednjem dijelu je izgubila oko pola sekunde.

Tako je naša skijašica osvojila nova tri boda u Svjetskom kupu.

Na svom kontu sada ima tri boda u sueprveleslalomu i tri boda u spustu, ukupno šest.

Pored novih bodova, Elvedina je popravila i FIS poeene, tako da je uskoro možemo očekivati na startnoj listi među 30 najboljih spustašica svijeta.

U Cortini se sutra vozi nova utrka i to će biti prilika za Elvedinu da dođe do novih bodova u karijeri.

Iza sebe danas je ostavila iskusne skijašice kao što su Nicle Schmidhofer, Juliana Suter, Nadine Fest, Karoline Pichner...

Kompletne rezultate iz Cortine pogledajte OVDJE.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.