Život proveo u bolnicama, karijera mu je bila uništena, a onda "horor" staza i svjetsko čudo...

Za historiju!

Život proveo u bolnicama, karijera mu je bila uništena, a onda "horor" staza i svjetsko čudo...

Haris Zilić

Sport je čudesan, sport piče nevjerovatne priče, sport je izlaz iz tunela, ako čvrsto vjerujete u sebe i ako ste psihički spremni za najteže životne bitke.

Prije pet godina srušio se svijet Italijanu Florani Schiederu (27).

Završio ja ne teškoj operaciji križnih ligamenata, oporavljao se više od dvije godine.

Bavio se skijanjem bio je povremeni reprezentativac svoje zemlje. Nakon oporavka vratio se na snijeg 2021. godine, ali zatim nova povreda, nova pauza od godinu dana.

Doktori su tada rekli da mu je karijera uništena i da zaboravi na profesionalni sport i skijanje.

Čak su govorili da i jače naprezanje noge prilikom šetnje može dovesti do nove teže povrede, ali Floran je imao veliku ljubav - skijanje.

Oglasi

I stigao je taj dan, 20. januar 2023. godine i skijaški hram, austrijski Kitzbuehel

Opasna, horor staza, gdje se spuštaju samo najhrabriji i najbolji, legendarni Streif i izvedba Shciedera za sportske enciklopdije.

Sa startnim brojem 43. među posljendjim na startnoj listi krneuo je svoj spust života. Iz maglovitog brda, preko opasnih krivina, strme staze do cilja i 50.000 navijača.

U drugom vremenu!

Nestvarno, nevjerovatno, suze su same krenule, svi su bili u čudu. Čovjek kojem je karijera bila prežaljena, čovjek koji je u 12 godina imao sa 35 profesionalnih utrka, osvojio je drugo mjesto u utrci Svjetskog kupa na najtežoj stazi današnjice.

Italijan je u cilju imao vrijeme 1:56.39 za 23 stotinke sporije od pobjednika Vicnenta Kirchmayra iz Austrije.

Nevjerovatna i luda vožnja, ali i nevjerovatna želja za uspjehom, životom i pobjedom.

Ovo nije bilo samo drguo mjesto i najbolji rezultat karijere, ovo je bila vožnja za životne udžbenike. U Kitzbuhelu smo vidjeli životnu vožnju.

Florian Schieder je osvajač svih mogućih Globusa i medalja u svjetskom skijanju!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi