Brignone najbrža u St. Antonu, Muzaferija odustala nakon dva dobra prolaza
FOTO: EPA

Svjetski kup - super G

Brignone najbrža u St. Antonu, Muzaferija odustala nakon dva dobra prolaza

Haris Zilić

Najbolje skijašice svijeta nakon devet tehničkih disciplina vraćaju se brzim disciplinama u okviru Svjetskog kupa. U austrijskom St. Antonu danas je vožen Super G.

Na veoma zahtjevnoj stazi prva kroz cilj prošla je italijanska skijašica Federica Brignone u vremenu 1:00.21.

U susjednoj Austriji razloga za slavlje imale su Švicarske.

Skijašice iz Švicarske kompletirale su danas podijum. Joana Haehlen je bila drugoplasirana, a Lara Gut-Behrami trećeplasirana.

Jedna od najboljih skijšica današnjice u brzim disciplinama i italijanska zvijezda Sofia Goggia nije završila današnju utrku.

Na startu je bila i bh. skijašica Elvedina Muzaferija koja je na prva dva prolaza imala zaostatak koji je svrstavao među osvajačice bodova, ali odustala je na sredini staze.

Oglasi

U TOP 10 utrku su danas još završile: Worley, Tippler, Mowinckel, Wiedle, Bassino, Huetter i Gauche.

Kompletne rezultate utrke iz St. Antona pogledajte OVDJE.

Vodeća u ukupnom poretku Amerikanka Mikaela Shiffrin odllučila je da preskoči ovaj vikend, isto je učinila i Slovakinja Petra Vlhova.

U poretku super G-a vodeća je Elena Curtoni sa 140 bodova koliko ima i Ragnhild Mowinckel, dok je Corine Suter trećeplasirana sa 132 boda.

Današnja pobjednica Federica Brignone je skočila na 4. mjesto u poretku super G-a sa 129 osvojenih bodova.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa ubjedljivi lider je Mikaela Shiffrin sa 1195 bodova, prati je Petra Vlhova sa 796 osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi