Kilde slavio u Wengenu
FOTO: EPA

Spust za skijaše

Kilde slavio u Wengenu

Haris Zilić

Najbolji skijaši svijeta vozili su najatraktivniji spust u okviru Svjetskog kupa na legendarnoj stazi u švicarskom Wengenu. Do trijumfa je stigao norveški skijaš Aleksander Aamodt Kilde koji je još jednom pokazao da se nalazi u sjajnoj formi.

Kilde je u cilju nakon zahtjevne staze imao vrijeme 1:43.14.

Drugoplasirani danas bio je vodeći u ukupnom poretku Svjetskog kupa, domaći takmičar iz Švicarske Marco Odermatt. Švicarac je imao vrijeme 1:44.02.

Fenomenalnu utrku u Wengenu odradio je Italijan Mattia Casse i kompletirao podijum zauzevši treće mjesto s vremenom 1:44.15.

Austrijanci su ostali bez podijuma danas, a najbolji iz austrijskog tima bio je Vincent Kreichmayr koji je zauzeo četvrto mjesto. Petopalsirani je bio Beat Feuz iz Švicarske.

U TOP 10 današnji spust završili su još Schwarz, Hintermann, Roulin, Paris i Monney.

Oglasi

Kompletne rezultate možete pogledati OVDJE.

Nakon utrka super G u petak i današnjeg spusta, vikend u Wengenu se završava sutra utrkom slalom.

Vodeći u poretku spusta je Kilde sa 505 bodova, Odermatt ga prati sa 386 osvojenih bodova.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa Odermatt je ostao lider sa 1186 bodova, Kilde na drugom mjestu ima 846.

Nakon Wengena, najbolji skijaši svijeta naredni vikend sele na još jednu atraktivnu stazu u asutrijski Kitzbuhel.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi