Teško doživljava svaku utakmicu

Stvorio je velikana, donio stotine miliona eura, sada je toliko očajan da svaki gol slavi suzama

Admin Čaušević
Teme:

Čovjek koji je otkrio neke od najboljih igrača današnjice i na njima zaradio ogroman novac prolazi kroz najteži period u životu. Svjedočila su to i dešavanja na utakmici odigranoj u subotu navečer. 

Fudbalska karijera mu nije bila za pohvaliti. Oprostio se sa 30 godina, ali je odlučio da ostane u fudbalu, ali ne kao trener već kao skaut ili direktor.

Razmišljao je godinama unaprijed što je na kraju donijelo ogromne rezultate. Od svog matičnog kluba koji je bio prosjek u evropskim okvirima je napravio velikana koji postao etablirano ime na Starom kontinentu.

Riječ je o Ramonu Rodriguez Verdeju. Rijeki ljubitelji fudbala znaju njegovo puno ime i prezime, ali svi su čuli za njegov nadimak. U pitanju je čuveni ćelavac - Monchi.

Monchi je svojim mudrim potezima i nevjerovatnom mrežom od 700 skauta širom svijeta učinio jednim od najboljih klubova ne samo Španije već i Evrope.

Otkrivanjem talenata, a zatim njihovom prodajom u kasu kluba iz Andaluzije je donio nekoliko stotina miliona eura.

Nakon kratkog izleta u Romi gdje se i nije proslavio, Monchi se 2019. godine vratio u matičnu Sevillu, a ove sezone prolazi kroz najteži period.

Sevilla ove sezone igra očajno, u zoni je ispadanja, a zašto je to tako upravo najviše krivice snosi Monchi koji je promašio većinu transfera.

U subotu navečer igrali su derbi za opstanak, a pobjedu je Sevilla ostvarila tek u samoj završnici kada je gol iz penala zabio Ivan Rakitić.

Monchija su nakon gola slomile emocije, a od velike sreće počeo je da plače u loži što je snimio i jedan od navijača.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, Monchi je na poluvremenu imao svojevrsni šou jer je u tunuelu napao glavnog sudiju Hernandeza Hernandez, a zatim se svađao i sa igračima Cadiza.

Sevilla se sa tri velika boda protiv Cadiza izvukla iz opasne zone. U sljedećem meču dočekat će davljenika Elche te će u slučaju pobjede poćeti da plovi mirnim vodama.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.