Ljetos došao iz Real Madrida, a već sada ga tjeraju: Isco u šoku zbog Monchijeve rečenice

Ne računaju na njega

Ljetos došao iz Real Madrida, a već sada ga tjeraju: Isco u šoku zbog Monchijeve rečenice

Endin Čaušević

Španski fudbaler Isco ljetos je napustio Real Madrid nakon devet sezone i odlučio je karijeru nastaviti u dresu Seville, ali nakon svega nekoliko mjeseci stižu šokantne vijesti sa Ramon Sanchez-Pizjuan stadiona.

Isco je čak devet sezona nosio dres madridskog Reala s kojim je uspio da osvoji sve što je mogao iako i nije baš previše opravdao očekivanja na stadionu Santiago Bernabeu.

On je stigao kao veliko pojačanje iz Malage za 30 miliona eura na ljeto 2013. godine i bio je poprilično standardan kada je tek stigao, ali kako su sezone odmicale tako je Isco sve manje igrao.

Prehodnih sezona kod Zinedinea Zidanea i Carla Ancelottija imao je dosta slabu minutažu zbog čega nije bilo iznenađenje što je Isco na kraju prošle sezone napustio ovaj klub.

Real Madrid mu nije ponudio novi ugovor i on je kao slobodan igrač mogao da bira gdje da nastavi karijeru, a na kraju je odlučio da prihvati ponudu Seville i čini se da je itekako pogriješio.

Sevilla nije najbolje počela sezonu zbog čega je Julen Lopetegui dobio otkaz, a na njegovo mjesto stigao je Jorge Sampaoli. Ni Isco nije previše oduševio od dolaska iz Reala, a kada je stigao Sampaoli nastavio je po starom - sjediti na klupi.

Oglasi

Španski mediji pišu da je Isco pokazao nezadovoljstvo svojim statusom u Sevilli gdje je očekivao da će imati sigurno mjesto u startnoj postavi što je i bio slučaj kod Lopeteguija, ali promjenom trenera se sve preokrenulo.

Marca piše da je došlo do svađe između Isca i sportskog direktora Monchija i da će ovaj 30-godišnji veznjak najvjerovatnije nakon samo pola godine napustiti Sevillu.

Navodno, Isco je rekao Monchiju da želi da više igra i da nije u Sevillu došao da sjedi na klupi, ali ga je on iznenadio odgovorom da uopšte i nije bio za njegov dolazak u ovaj klub.

Monchi je poručio Iscu da je upravo Lopetegui insistirao da ga dovedu i da nemaju ništa protiv da on već u januaru spakuje kofere i potraži novi klub jer je očito da Sampaoli ne računa ozbiljno na njega.

Ta rečenica je navodno itekako pogodila iskusnog veznjaka koji više nema želju da ostaje u Sevilli i svjestan je da je najbolje da već u januaru napusti ovaj klub i sreću potraži negdje drugo.

Isco je sa Sevillom ljetos potpisao dvogodišnji ugovor, ali ni slutio nije da će avantura u ovom klubu tako kratko trajati.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Postoji opcija da oni sporazumno raskinu ugovor početkom zimskog prelaznog roka, ali u Sevilli će pokušati prije toga da ga prodaju i zarade koliko-toliko novca od njegovog transfera.

Isco je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 19 utakmica u svim takmičenjima i uspio je zabiti tek jedan pogodak i dodao je tri asistencije.

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Rijec "NAVODNO" 10 puta spomenuta u "TEKSTU"..100% je ISTINA..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi