Prije tri mjeseca ga molio da dođe, a sada će mu na najokrutniji način zabiti nož u leđa

Monchi sprema promjene

Prije tri mjeseca ga molio da dođe, a sada će mu na najokrutniji način zabiti nož u leđa

Endin Čaušević

Sevilla je ove sezone sigurno najneprijatnije iznenađenje u ligama petice jer se ovaj klub trenutno nalazi na pretposljednjem mjestu La Lige. Iako su nedavno doveli Jorgea Sampaolija za novog trenera čini se da se u klubu iz Andaluzije sprema zemljotres kojeg niko nije očekivao.

Sevilla je u novu sezonu ušla pod palicom Julena Lopeteguija i od ovog tima očekivali su se veliki rezultati s obzirom da su tokom ljetnog prelaznog roka doveli nekoliko zvučnih pojačanja, ali tako loš start sezone niko nije ni slutio da će se desiti.

Nakon ispadanja iz Lige prvaka čelnici kluba odlučili su da reaguju i saopštili su Lopeteguiju da više neće biti trener, ali su ga zadržali na klupi nekoliko mečeva dok nisu postigli dogovor sa Sampaolijem što u fudbalu nismo tako često viđali.

Nakon što je Sampaoli pristao da se vrati u Sevillu čelnici kluba su Lopeteguiju saopštili da spakuje kofere i ide, ali ni dolazak argentinskog stručnjaka nije baš previše promijenio stvari.

Sevilla još uvijek muku muči u La Ligi gdje je ovaj klub trenutno pretposljednji sa svega 15 bodova i tri pobjede iz 17 odigranih utakmica.

Na posebnom udaru kritika nalazi se sportski direktor Monchi kojeg navijači krive za ovaj neuspjeh, ali čini se da on ne želi priznati da je glavni krivac u tome i na sve načine pokušava da sačuva svoj posao.

Oglasi

Španski mediji pišu da je Monchi nakon svega tri mjeseca ponovo odlučan da mijenja trenera jer smatra da Sampaoli nije ispunio očekivanja jer su željeli da Sevilla bude bliže gornjem dijelu tabele, a ne skoro na samom dnu kao što je trenutno slučaj.

Monchi je navodno već spremio otkaz Sampaoliju i već pregovara s novim trenerom, te na klupi Seville želi vidjeti Josea Bordalasa. Za mnoge je to veliko iznenađenje s obzirom da je Monchi nedavno uložio ogroman napor da dovede Sampaolija, a već sada je spreman da mu uruči otkaz.

On smatra da bi nekadašnji trener Getafea i Valencije bio odličan izbor za Sevillu pred velike izazove koji očekuju ovaj klub do kraja sezone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sampaoli će sigurno biti na klupi Seville još nekoliko mečeva, a da li će rezultatima uspjeti uvjeriti Monchija da je on najbolji izbor za ovaj klub ostaje nam da vidimo.

No, jasno je da je Monchi pogubio konce u Sevilli ove sezone i mnogi su iznenađeni što uopšte razmišlja o novoj promjeni trenera u tako kritičnom periodu za ovaj klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti