Čini se da je sve gotovo

Zna se gdje potpisuje Čondrić

S. Mlaćo
HŠK Zrinjski se trenutno sprema u Međugorju, a prije par dana ovu pripremnu bazu je napustio golman Josip Čondrić. Čondrić će napraviti transfer u inostranstvo i čini se da je sve sada gotovo.

Naime, germanijak.hr prenosi da će Čondrić postati novi član Astane. Radi se o trofejnom klubu iz Kazahstana i očekuje se da sve ubrzo bude ozvaničeno.

Navodi se također da će Čondrić otići besplatno jer je ušao u posljednjih pola godine ugovora, ali to ipak zvuči nerealno. On je u Mostaru proveo godinu i po dana i bio važna karika Plemića.

Ranije je branio za Rotor, Istru 1961, Rudeš i Zagreb, a za 'jedinicu' u Astani će se boriti sa Markom Miloševićem. Za Zrinjski je Čondrić upisao 38 nastupa te čak 20 puta mrežu sačuvao netaknutom.

U Astani ga očekuje Marin Tomasov koji se povezivao sa Hajdukom, no sada je potvrđeno da od povratka u HNL iskusnog nogometaša neće biti ništa. On je potpisao novi jednogodišnji ugovor.

Astana je novi prvak u svom prvenstvu.

Kada je Zrinjski u pitanju, on je doživio velike promjene ove zime, otišao je šef struke Sergej Jakirović, te mladi Niko Janković, ali i Nigerijac Zubairu, te napadač Irfan Hadžić koji se skrasio u Tuzli City.

Plemići su lideri na tabeli nakon prvog dijela sezone i imaju jasan cilj, a on se zove nova titula prvaka. Glavni konkurenti su im Široki Brijeg, Borac i Željezničar.

Drugi dio sezone će otvoriti gostovanjem kod FK Sarajevo, što će biti derbi kola na uređenom travnjaku stadiona Asim Ferhatović Hase u Sarajevu.

Trenutno se Plemići spremaju u Međugorju, a u subotu su odigrali prijateljski meč sa Kruševom. Završilo je čak 10:1.

U prvom poluvremenu pogađali su Nemanja Bilbija, Josip Ćorluka, Karlo Kamenar i Milan Vukotić (x2), a u nastavku su mrežu tresli Tomislav Kiš (x3) i Franko Sabljić (x2). Među stativama šansu su dobili Topić i Pršlja, a da li će Zrinjski u potragu za pojačanjem na golmanskoj poziciji ostaje da se vidi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.