Prije no što je očekivao Zrinjski je ostao bez fantastičnog igrača, danas se to jasno vidjelo
Foto: Screenshot

Na meču Osijeka i Rijeke

Prije no što je očekivao Zrinjski je ostao bez fantastičnog igrača, danas se to jasno vidjelo

E. Ganibegović

Nekoliko bitnih promjena desilo se u prvaku Bosne i Hercegovine i aktuelnom lideru Premijer lige Bosne i Hercegovine tokom ove zime, ekipi Zrinjskog. Otišao je trener Sergej Jakirović, te ponajbolji fudbaler ovog tima, Niko Janković.

Obojica su otišli u Rijeku. Bh. stručnjak danas je po prvi put vodio Rijeku u HNL i to u okviru 18. kola gdje su remizirali s Osijekom 1:1 na Graskom vrtu.

U prvoj postavio bio je i Niko Janković. Ovaj mladi veznjak u Zrinjskom je trebao ostati na posudbi iz Dinama do ljeta po ugovoru koji je bio na snazi, no nakon promjene trenera i on je digao sidro. 

Upravo je Janković danas bio jedan od najboljih fudbalera Rijeke na terenu, te pokazao da nije slučajno to što je igrajući u Premijer ligi Bosne i Hercegovine stekao status mladog reprezentativca Hrvatske.

Krenimo redom. Mnogo bolje je u ovaj susret po teškim vremenskim uslovima ušao Osijek. Nesigurnost u odbrani Rijeke iskoristio je Špoljarić i doveo svoj tim u vodstvo u 9. minuti.

Imao je nakon toga Osijek nekoliko šansi da stigne i do drugog gola, a prvi put je Rijeka zaprijetila u 29. minuti. Prince je dugom loptom izbacio Marina koji je ubacio na prvu stativu. Friganu je lopta prošla iza leđa, napadač Rijeke uspio se snaći i pucati petom, a malo je nedostajalo da završi u mreži.

Oglasi

Nakon toga je Niko Janković šutirao s distance, golman Osijeka nekako brani. Otvorila se tada Rijeka malo, a novi pokušaj Nike Jankovića u 33. minuti odlazi malo pored gola.

Opis nije dostupan.

Igrala se 39. minuta kada je Rijeka stigla do izjednačenja. Niko Janković je bio na lijevoj strani, pokušao centrirati i pogodio je Lovrića u ruku, te je pokazano na bijelu tačku, a najstrožju kaznu realizuje Frigan.

Sve ostalo što je Rijeka napravila pred golom Osijeka, napravila je nakon prekida. Janković je u drugom poluvremenu dva puta sjajno centrirao iz kornera, ali je Ivušić bio na visini zadatka nakon udarca Grgića.

U 74. minuti je u dresu Osijeka ušao 16-godišnji Živković. Na debiju je uspio zatresti mrežu Rijeke u smiraj utakmice, no na kraju je gol nakon dugog vijećanja poništen zbog ofsajda.

Oglasi

Jankovića što se tiče, jasno je da će novom stručnom štabu Zrinjskog biti teško nadomjestiti njegov odlazak u nastavku sezone. On je s ovim timom postao prvak Bosne i Hercegovine prošle sezone. Ukupno je 37 puta nastupio u dresu s lentom, te postigao šest golova i dodao pet asistencija. Također, ljetos je vodio Zrinjski do play-offa Konferencijske lige i najvećeg evropskog uspjeha ovog tima u historiji.

Na današnjoj utakmici je Adrian Leon Barišić, bivši mladi reprezentativac BiH, odigrao svih 90 minuta u dresu Osijeka, dok Topčagić i Omerović nisu dobili šansu. Kod Rijeke Marija Vrančića nije bilo u protokolu.

Rijeka nakon ove utakmice ostaje osma sa 16 poena, te se bh. stručnjak Sergej Jakirović nalazi u dosta nepovoljnijoj poziciji nego li je bio na kraju jesenjeg dijela sezone na klupi Zrinjskog kojeg je ostavio na prvom mjestu u Premijer ligi, no danas sigurno može da bude zadovoljan uzimajući sve okolnosti u obzir.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

SuperSport HNL, 18. kolo:

Osijek - Rijeka (Špoljarić 9'; Frigan 39' (P))

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pero98
Jako dobra igra. Sretno dalje decki. FF
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije