Sprema se transfer, biće to žestok udarac za HŠK Zrinjski

Očekuje se potvrda, no on je već napustio bazu u Međugorju

Sprema se transfer, biće to žestok udarac za HŠK Zrinjski

S. Mlaćo
HŠK Zrinjski bi mogao ostati bez još jednog prvotimca iz prošle polusezone. Naime, Plemiće će prema svemu sudeći napustiti golman Josip Čondrić.

Prema pisanju germanijak.hr, Čondrić će karijeru nastaviti u Kazahstanu. Ističu da nema potvrde da li se radi o Astani ili nekom drugom klubu, no da je transfer blizu realizacije.

Čondrić je u prvom dijelu sezone za Plemiće upisao u svim takmičenjima 23 nastupa.

Stigao je iz Rusije, a nastupao je i za NK Istra, NK Rudeš, NK Bistra, NK Zagreb, NK Trešnjevka... Ovaj 29-godišnjak ima ugovor do ljeta i Zrinjski će prema svemu sudeći dobiti i obeštećenje.

Zrinjski se sprema u Međugorju, a Čondrić nije bio u kombinaciji za jutrošnju utakmicu sa Kruševom. Završilo je čak 10:1.

U prvom poluvremenu pogađali su Nemanja Bilbija, Josip Ćorluka, Karlo Kamenar i Milan Vukotić (x2), a u nastavku su mrežu tresli Tomislav Kiš (x3) i Franko Sabljić (x2).

Oglasi

Svi igrači su dobili priliku za igru tako da je Zrinjski u oba poluvremena igrao u različitim sastavima.

Utakmicu su počeli u sastavu: Topić - Ćorluka, Jakovljević, Senić, Memija - Sučić, Kamenar - Tičinović, Vukotić, Sabljić - Bilbija.

U drugom poluvremenu igrali su: Pršlja - Kozina, Zlomislić, Senić, Brekalo - Ivančić - Malekinušić, Prskalo, Kiš, Ćuže - Sabljić.

Zrinjski je doživio velike promjene ove zime, otišao je šef struke Sergej Jakirović, te mladi Niko Janković, ali i Nigerijac Zubairu, te napadač Irfan Hadžić koji se skrasio u Tuzli City.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Plemići su lideri na tabeli nakon prvog dijela sezone i imaju jasan cilj, a on se zove nova titula prvaka. Glavni konkurenti su im Široki Brijeg, Borac i Željezničar.

Drugi dio sezone će otvoriti gostovanjem kod FK Sarajevo, što će biti derbi kola na uređenom travnjaku stadiona Asim Ferhatović Hase u Sarajevu.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1655831611
ZRINJSKI-SARAJEVO3:0 BILBIJA 2X TICINOVIC 1X
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi