Rossoneri deklasirani

Ni š od šampiona: Sramota Milana na Olimpicu

Edmir Škorić

Trenutni šampion Italije polako gubi tlo pod nogama. U Rimu je doživio katastrofu, poraz od Lazija rezultatom 4:0 i po svemu sudeći prepustio Scudetto rivalu sa juga Italije, ekipi Napolija.

Milan je u krizi i to više nije tajna. Počela je godina pobjedom nad Salernitanom, a onda serija loših rezultata. Protiv Rome je Milan vodio 2:0, pa osvojio samo bod (2:2), pa je s 1:0 izgubio od Torina i ispao iz Kupa, a onda novi kiks i to protiv Leccea u prvenstvu (2:2).

Tu nije bio kraj Milanovoj krizi. Prošle srijede Milan je deklasiran s 3:0 od Intera u utakmici Superkupa Italije, a onda još teži poraz večeras na Olimpicu od Lazija (4:0).

Milan je izgledao nemoćno i kao tim koji se upravo bori za ostanak u ligi, a ne za odbranu Scudetta. Već u četvrtoj minuti je Sergej Milinković-Savić najavio golijadu nebesko-plavih.

Ponovo se lopta zakotrljala u mrežu Milana u 38. minuti, kada je Zaccagni odbijanac pretvorio u 2:0, što je bio i rezultat prvog dijela.

Najbolja partija Lazija i najgora partija Milana okončana je sa još dva gola domaće ekipe. Prvo je u 67. Luis Alberto s bijele tačke povisio na 3:0, a onda Felipe Anderson u 75. postavlja konačnih 4:0.

Moramo reći da je Milan u velikim problemima zbog brojnih povreda igrača. Nedostaje dosta bitnih igrača, a onda se još večeras povrijede Tomori i Calabria, dva jako važna defanzivca. Od ranije nema golmana Maignana, nedostaje Ibrahimović, povrijedio se i Theo Hernandez...

Ovom pobjedom Lazio je izbio na treće mjesto sa 37 bodova i sada je samo bod od večerašnjeg rivala, a velikih 13 od Napolija, koji će mirno dočekati 20. kolo i na dobrom je putu da prvi put od Diega Maradone i 1990. godine osvoji titulu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Napoliju u prilog ide i odluka da se Juventusu oduzme 15 bodova. To naravno odgovara i Milanu, Laziju, Interu, Romi, Atalanti, svima koji se bore za plasman u Ligu prvaka.

Tabela sada izgleda ovako: Napoli 50, Milan 38, Lazio 37, Inter 37, Roma 37, Atalanta 35, Udinese 28, Torino 26, Empoli 25, Juventus 23, Fiorentina 23...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.