U korist Milana dosuđen nevjerovatan penal nakon fatalne situacije u šesnaestercu Verone

I to se dešava

U korist Milana dosuđen nevjerovatan penal nakon fatalne situacije u šesnaestercu Verone

Edmir Škorić

Jedan defanzivac Verone se zbunio i skrivio nevjerovatan jedanaesterac protiv Milana na meču italijanske Primavere.

Viđali smo u nogometu sve i svašta, ali rijetko ovakve situacije. Sudija je prekinuo akciju Milana protiv Verone u Primaveri, pa su gosti trebali da krenu u napad.

Golman Verone uzeo je loptu u ruke, a onda ju proslijedio do svog saigrača, koji je napravio previd, te je loptu zaustavio rukom u želji da izvede gol-aut, pritom ne znajući da je to već učinjeno.

Sličan potez dogodio se prošle sezone u Seriji A tokom utakmice Bologne i Torina, kada su u akciji bili golman Bologne Skorupski i njegov saigrač Gary Medel.

Susret Milan i Verone na krjau je završen rezultatom 1:1. Spomenuti skrivljeni penal u gol je pretvorio El Hilali u 77. minuti, samo četiri minute nakon što je Verona povela golom Calabresea.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Milanovi juniori su mnogo slabiji od seniora, pa se nalaze tek na 13. mjestu sa 17 bodova, dok je Verona 11. sa 20 bodova. Na vrhu je Roma sa 29 bodova, koliko ima i Torino.

Primavera je liga u kojoj igraju mlađi igrači timova iz Serije A i koji bi trebali da budu budućnost svojih timova, ali u slučaju Milana postoji opravdana zabrinutost jer mladi nogometaši slavnog kluba ne igraju baš najbolje, iako je istina da je na San Siru oduvijek bilo velikih talenata.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi