Teško da će Milan izdržati: Hoće li arapske pare presuditi u slučaju Rafaela Leaoa?
Je li Leao spreman da ode nivo više od Milana?

Žele ga na Etihadu

Teško da će Milan izdržati: Hoće li arapske pare presuditi u slučaju Rafaela Leaoa?

Eldar Ganibegović

Rafael Leao važi za udarnu iglu Milana. Iako su prvaci Italije, na evropskom nivou Milan više nije među najboljim klubovima, pa bi Portugalcu odlazak predstavljao i prelazak na jedan veći nivo.

Oko njegovog potencijalnog transfera priča se već dugo vremena, te se povezivao s najboljim klubovima Evrope.

Prema najnovijim informacijama, arapski kapital bi mogao presuditi i u njegovom slučaju i Milan teško da može odbiti jednu takvu ponudu.

Kako prenosi Calciomercato, Manchester City priprema ponudu za portugalskog napadača i trebao bi biti vrlo izdašan ukoliko ga zaista želi dovesti u svoje redove.

Italijanski šampioni traže više od 100 miliona eura za prodaju portugalske zvijezde, ali šampioni Engleske žele da u transakciju uključe igrača, kako bi još više smanjili cijenu.

Riječ je o portugalskom defanzivcu Joau Cancelu (28). Uz to, "Građani" nude još 50 miliona eura kako bi privolili čelnike Milana da puste Leaoa.

Oglasi

Ove sezone je Leao već na učinku od po devet golova i asistencija, a prošle je bio najzaslužniji što je Milan nakon 11 godina postao prvak Italije.

Kako je Erling Haaland centralna tačka napada Manchester Cityja, Rafael Leao bi igrao na lijevom krilu.

Pippo Inzaghi ga je nedavno savjetovao

Iako je na meti velikana i bogataša, legendarni igrač Milana Filippo Inzaghi smatra da bi trebao da ostane tu gdje i jeste.

"Da sam na njegovom mjestu, ostao bih. Za mene je Milan uvijek bio najbolji klub. Da obučem dres, da igram na San Siru.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Leao je jak, ali može biti još jači. Nadam se da će se uvjeriti. Ovdje on može biti protagonist, u središtu projekta.

Rizik je jer će u Cityju ili Realu tada završiti kao samo jedan od mnogih u timu. Da mu mogu dati savjet, rekao bih mu da postane referentna tačka za Milan, a to je nešto jedinstveno", rekao je Filippo Inzaghi.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi