Sjajne utakmice

Španija na nevjerovatan način izbacila Norvešku sa Svjetskog prvenstva, Danska razbila Mađarsku

Esmer Oštraković

Odigrane su dvije četvrtfinalne utakmice na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu, a prolaz u polufinale izborile su reprezentacije Danske i Španije.

Danska je bila apsolutni favorit na utakmici protiv Mađarske, a tu ulogu su opravdali i na terenu, te su ostvarili pobjedu od 40:23.

Krenuli su Danci furiozno u utakmicu, a to najbolje pokazuje i njihova prednost sa kojom se otišlo na odmor. Rezultat je bio 21:12 u korist Danaca.

U drugom poluvremenu kao da su malo povukli ručnu, te su lagano povećavali svoju prednost, a na kraju su slavili sa 40:23.

Najefikasniji u pobjedi Danske bio je Gidsel sa devet postignutih golova, a sedam je dodao Pytlick. Sa druge strane najbolji kod Mađarske bio je Bodo sa šest postignutih golova.

Sjajnu utakmicu odigrale su reprezentacije Norveške i Španije, a u završnici je viđena prava drama nakon koje je prolaz izborila Španija.

Prvo poluvrijeme obilovalo je veliko borbom igrača obje reprezentacije, a na odmor se otišlo pri vodstvu Norveške od jedan razlike. Rezultat je tada bio 13:12.

U drugom poluvremenu se igralo gol za gol, a u završnici je viđena prava drama. Norvežani su imali gol prednosti, a Španci su pokušali izboriti produžetak.

Igralo se gol za gol, a u posljednju minutu ušlo se sa vodstvom Norveške od 25:24. Imali su Norvežani i loptu u posljednjih devetnaest sekundi.

Lopta im je uzeta 5 sekundi prije kraja, a to je bilo dovoljno Špancima da istrče kontru i izbore produžetak na ovoj utakmici.

Prvi produžetak je također završen neriješeno. Španci su ti koji su imali vodstvo od 28:29, ali su se Norvežani izvukli i izborili drugi produžetak.

Drugi produžetak počeo je promašajem Španije, ali su se Norvežani odmah revanširali, te su Španci imali novu šansu da dođu u vodstvo.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Iskoristili su je, ali se od tog trenutka ponovo igralo gol za gol. U posljednji minut ušlo se pri rezultatu 34:34.

Daniel Dujshebaev je preuzeo odgovornost, te je šutirao i postigao gol za novo vodstvo Španaca. Imali su Norvežani napad za sedmerce, ali onda se ukazao De Vargas i upisao sjajnu odbranu i odveo svoju reprezentaciju u polufinale.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.