Ima nekoliko ponuda nakon rastanka sa Rijekom

Koliko je Vrančić blizu Koševa?

Samir Mlaćo
Prelazni rok za FK Sarajevo još uvijek nije završen. Bordo tim je trenutno na pripremama u Međugorju, a uskoro slijedi povratak u Sarajevo te zatim put u Antaliji.

Prelazni rok za FK Sarajevo još uvijek nije završen. Bordo tim je trenutno na pripremama u Međugorju, a uskoro slijedi povratak u Sarajevo te zatim put u Antaliji.

Do Antalije će vjerovatno biti riješenja igračka križaljka, a na meti struke FK Sarajevo i Mario Vrančić, bh. internacionalac koji je posljednji angažman imao u HNK Rijeka. Ipak, nije se našao u planovima šefa struke Sergeja Jakirovića, te je postao slobodan prije par dana.

Jakirović je poslije remija sa Osijekom otpisao pored Vrančića, Nikitu Vlasenak, Marca Djuricina, Pabla Alvareza i Alena Halilovića.

Za SportSport.ba je potvrđeno da su kontakti između FK Sarajevo i Vrančića uspostavljeni, no transfer je za sada daleko od realizacije.

Vrančić imao nekoliko ponuda, pored navedene iz kluba sa Koševa, te će ubrzo donijeti odluku. S obzirom na renome koji uživa i bogat CV za sada je daleko od toga da karijeru nastavi u Premijer ligi.

Povremeni bh. reprezentativac u Rijeku je stigao Otoka, tačnije Stoke Cityja, a nastupao je i za Norwich, te Mainz i Paderborn.

Podsjetimo, Vrančić je u mlađim kategorijama nastupao za reprezentaciju Njemačke, a ima upsianih šest nastupa u dresu našeg nacionalnog tima.

Debitovao je kod Mehmeda Baždarevića protiv Andore u septembru 2015. godine, kod kojeg je i upisao preostalih pet nastupa u nacionalnoj selekciji.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dobio je još poziv Prosinečkog u junu 2019. godine, ali je s klupe odgledao gostujuće poraze naše selekcije od Finske i Italije.

FK Sarajevo je ove zime dovelo nekoliko pojačanja, a nova lica su Ilija Martinović, Renan Oliveira, Giorgi Guliashvili, Almedin Ziljkić i Slaviša Radović. Bordo tim će drugi dio sezone otvoriti derbijem protiv HŠK Zrinjski na svom stadionu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.