Varešanovićev izraz lica govori sve: Nadam se da nije ozbiljnija povreda

Trener Sarajeva nakon utakmice

Varešanovićev izraz lica govori sve: Nadam se da nije ozbiljnija povreda

E. Oštraković

Ekipa Sarajeva ostvarila je pobjedu od 5:1 protiv Famosa, a zanimljivo je da su svi golovi postignuti u drugom poluvremenu.

Nakon što su prije nekoliko dana ostvarili pobjedu protiv Međugorja sa 4:0, nogometaši Sarajeva bili su efikasni i protiv Famosa iz Hrasnice.

Famos je pružio vrlo dobar otpor Sarajevu u prvom poluvremenu i uglavnom je bez većih problema zaustavljao napade Bordo tima.

Zadovoljan pobjedom, ali prije svega igrom bio je trener Sarajeva, Mirza Varešanović.

"Prije svega želio bih reći da se nadam da malom Ališahu nije neka ozbiljnija povreda. Nadam se da će biti sve u redu s njim. Što se tiče same utakmice druga pripremna utakmica. Ni u ovoj utakmici nam nije bio bitan rezultat, nego da vidimo neke stvari koje smo radili na treningu. U prvom poluvremenu se vidjelo da su igrači umorni od jako teških treninga koje imamo. Nadam se da ćemo nastaviti u ovom ritmu. Ovaj dio priprema smo se fokusirali na fizičku pripremu tako da nam rezultat nije bio bitan, ali u Antaliji naravno da će nam biti najbitniji rezultat i sve ostalo. Imamo dovoljno vremena da se uigramo i da izgledamo onako kako mi to želimo", kazao je Varešanović.

Navijače u ovom periodu najviše zanima taj igrački kadar. Da li će biti još pojačanja prije odlaska u Antaliju?

"Sigurno da hoće. Biti će još igrača na pozicijama na kojima nam trebaju. Nadam se da će imati vremena da se uklope u naš sistem rada i da će što prije prihvatiti ono što želimo", rekao je Varešanović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ima li nekih naznaka kako će izgledati prva postava Sarajeva?

"Još uvijek je rano, imamo još mjesec do početka sezone. Imamo tri dobre provjere u Antaliji i tu ćemo napraviti taj udarni sastav da bude što kvalitetniji", završio je trener Sarajeva, Mirza Varešanović.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Starigrad01
Naprijed,samo naprijed naši Bordo Momci.Pa da vam Halalimo što ste nas sekirali zadnje dvije godine
7 0
MSOZ101
Dal ne smije igrat na prednjem veznom, to je najbitnija pozicija za tim u ekipi, mora biti mozak ekipe i svake akcije, da razigrava. Naš Dalara nit se spušta po loptu kad zagusti, kad nedostaje igraču sredini za brz protok lopte da se riješi presing, međutim, on ništa samo gleda moželi kako opucat, zabit gol to je to, a ni to mu ne ide. Avramovski doktor.
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti