FK Sarajevo u drugom poluvremenu napunio mrežu Famosa za novu pobjedu
Sarajevo se u Međugorju priprema za nastavak prvenstva u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i danas je odigrana druga pripremna utakmica

Trijumf Bordo tima

FK Sarajevo u drugom poluvremenu napunio mrežu Famosa za novu pobjedu

M. Šljivak, foto: A. Čaušević

FK Sarajevo je u pripremnom meču odigranom u Međugorju savladao ekipu Famosa s 5:1, a svi pogoci u ovom susretu postignuti su u drugom poluvremenu koje je i danas izgledalo mnogo bolje u odnosu na prvo od strane Bordo kluba.

Nakon što je prije nekoliko dana FK Sarajevo savladao HNK Međugorje s 4:0 i danas je Bordo tim bio efikasan protiv Famosa iz Hrasnice

Famos je pružio vrlo dobar otpor Sarajevu u prvom poluvremenu i uglavnom je bez većih problema zaustavljao napade Bordo tima.

Ekipa Mirze Varešanovića je očekivano imala veći posjed lopte. Ipak, protivnik se dobro branio, a tek u 17. minuti Sarajevo opasnije prijeti, ali odbrana Famosa blokira.

U 26. minuti Sarajevo ima odličnu šansu da povede- Čirjak šutira s vrha kaznenog prostora, stativa spašava tim iz Hrasnice.

Nevjerovatnu šansu Bordo klub promašuje u 35. minuti. Nakon lijepe akcije Dal Varešanović s dva metra ne pogađa mrežu protivnika i ostaje 0:0.

Oglasi

Famos je nakon toga dva puta dobro zaprijetio prema golu Šahinovića, a prvo poluvrijeme završeno je pokušajem Oliveire, no ostalo je 0:0 nakon prvih 45 minuta.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Sarajevo je došlo do prednosti.Dobru akciju tima s Koševa završava Adnan Džafić za prednost od 1:0.

U 61. minuti drugi gol Bordo kluba. Nakon kornera Ališah se najbolje snalazi u kaznenom prostoru i pogađa za prednost svog tima od 2:0.

Tri minute kasnije 3:0 za Sarajevo. Ovog puta mrežu Famosa trese Hamza Čataković.

Bordo klub je zatim ostao bez mladog Harisa Ališaha. On se povrijedio i morao je napustiti meč uz zabrinuta lica na klupi Sarajeva.

Oglasi

Utakmica se potom malo umirila. Tim Mirze Varešanovića i dalje je dominirao u posjedu lopte, ali nije previše jurišao prema golu protivnika.

Ipak, posljednjih deset minuta bilo je veoma efikasno i gotovo sve što je šutnuto prema golu završilo je u mreži.

U 82. minuti Sarajevo dolazi i do četvrtog pogotka. Gruzijac Guliashvili pogađa za 4:0, a Famos je u 85. minuti preko Divjana uspio postići počasni gol za 4:1. Konačnih 5:1 u 88. minuti novi pogotkom postavlja Guliashvili za trijumf Bordo kluba.

Pripremni meč:

Sarajevo - Famos 5:1

FK Sarajevo: Šahinović, Vršajević, Martinović, Trako, Salčin, Đokanović, Čirjak, Ziljkić, Ikić, Varešanović, Oliveira.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U drugom poluvremenu igrali su: Dizdarević, Mulalić, Ališah (Nurković), Čelik, Tomašević, Mustafić, Ramić, Guliashvili, Avramovski, Džafić, Ćataković.

FK Famos: Karačić, Mulaosmanović, Sejtarija, Paro, Divjan, Ćatić, Vlahović, Fetahović, Aljić, Sokolović, Cibra.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Neka neko da wi-fi nasem drugu @pjanke.sa da nam objasni kako je sve bajno i da smo novi prvaci vasione!
2 11
nakopitam
Nisam clan a gledao sam utakmicu. Hoce li to nastetiti tanu i njegovoj dro0ljetini-mirvicu?
2 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi