Wagner ponovo u Minhenu

Zaboravili ste ga? Bivši Bayernov golgeter na košarkaškim mečevima gradi trenersku karijeru

Edmir Škorić

U Bayern je stigao 2018. godine i bio je rezervni napadač, nakon što je prethodno igrao u Hoffenheimu kod sadašnjeg trenera Bavaraca Juliana Nagelsmanna.

Sandro Wagner je ponikao u Bayernu, igrao za drugi tim, pa za prvi, onda otišao u Duisurg, zatim u Werder, posuđen Kaiserslauternu, odatle igrao za Herthu II, pa za prvi tim berlinskog kluba, Darmstadt, Hoffenheim i 2018. godine trenutak iz snova i povratak u Bayern.

Nakon osam golova na 21 utakmici napustio je Bavarce samo sezonu kasnije i otišao u Kinu. Sada se 35-godišnji napadač, koji ima i osam nastupa i pet golova za Njemačku, vratio u Minhen.

Radi kao glavni trener njemačkog niželigaša Unterachinga, te želi da postane uspješan u novom izazovu. Bivši igrač uočen je na meču košarkaša Bayerna, gdje također upija važne i korisne savjete za svoju trenersku karijeru iako se radi o različitim sportovima.

"Želim se široko pozicionirati kao trener i također učiti u svim sportovima", rekao je Wagner nakon što je uočen na stažiranju kod Andree Trinchierija, proslavljenog trenera košarkaša Bayerna.

"On je taktički čudak, ima veliku empatiju i senzacionalan je tip. Zahvalan sam što mogu dau čim od njega", dodao je Wagner.

Trenutno svoj Unteraching gura prema trećoj ligi. Trenutno su lideri četvrte lige, a njegova želja je da jednog dana postane trener u Bundesligi. S obzirom da se rano uputio u ove vode, za očekivati je da ga jednog vidimo u eliti.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Wagner ima zimski odmor do 24. februara, kada će njegova ekipa gostovati u Minhenu kod amaterskog tima Bayerna.

On je prvobitno radio kao trener U19 momčadi Unteracinga, no ubrzo je te 2020. godine dobio priliku da vodi seniore, a nakon prve sezone osvojio je četvrto mjesto u regionalnoj ligi. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.