Otkaz u Bayernu izazvao pravu pometnju, a tek se očekuje reakcija Neuera

Nije im ovo trebao

Otkaz u Bayernu izazvao pravu pometnju, a tek se očekuje reakcija Neuera

Esmer Oštraković

Nakon što je otkaz dobio Toni Tapalović, čovjek koji je u Bayernu radio preko jedanaest godina, to je izazvalo velike probleme u Bayernu.

Naime, kako prenose njemački mediji, Julian Nagelsmann morati će se pobrinuti da otkaz koji je dobio Tapalović ne utiče na odnos njega sa Manuelom Neuerom.

Upravo preko Neuera, tačnije kao osoba koja je mnogo bliska golmanu Bayerna, Tapalović je stigao u tim Bayerna gdje je radio do prije nekoliko dana.

Nji dvojica postali su prijatelji dok su obojica bili u Schalkeu, a nije im dugo trebalo da postanu najbolji prijatelji.

Neuer je uz svog starijeg kolegu zavolio Hrvatsku, te je postao stalni gost ove zemlje i gotovo je nemoguće da je jednom godišnje ne posjeti.

Trenutno se Neuera nalazi van terena zbog povrede koju je zadobio na skijanju, ali pitanje je kako će sve izgledati kada se oporavi.

Nagelsmann je jasno dao do znanja da ova odluka nije imala nikakve veze sa Manuelom Neuerom.

"Mislim da se naš odnos neće promijeniti. Odluka koju smo donijeli nije bila usmjerena protiv Manuela Neuera. Ne slažu sve svi s tom odlukom i Neuer je naravno jako tužan zbog toga. Nadam se će se nastaviti družiti privatno. Neuer će biti jako važan za nas kada se oporavi od povrede", rekao je trener Bayerna.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Smjenjivali su se razni treneri na klupi Bayerna, ali je Tapalović bio konstanta pod svima njima, sve do sada.

Tako je "preživio" Heynckesa, Guardiolu, Ancelottija, Niku Kovača, Hansija Flicka, ali Juliana Nagelsmanna nije mogao.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi