Sin Hasana Salihamidžića karijeru nastavlja u Italiji
Nick Salihamidžić odlučio je otići na novu posudbu i karijeru nastavlja u Italiji (Foto: Instagram)

Nick ide u Seriju B

Sin Hasana Salihamidžića karijeru nastavlja u Italiji

Midhat Šljivak

Sin legendarnog bh. fudbalera Hasana Salihamidžića, 19-godišnji Nick Salihamidžić, karijeru će nastaviti u Italiji, gdje će postati novi član ekipe Cosenze.

Nick Salihamidžić je u ljeto prošle godine potpisao novi ugovor s Bayernom i za bavarski klub je vezan do ljeta 2025. godine.

Međutim, kako Julian Nagelsmann na njegove usluge ne računa, Nick pokušava seniorsko iskustvo sticati u drugim klubovima, pa je odlučio otići na novu posudbu.

Nakon neuspješne epizode u MLS ekipi Vancouver Whitecapsa, ovog puta Nick će u Italiju, gdje će do kraja sezone biti posuđen ekipi Cosenze.

19-godišnji desni bek će u petak obaviti ljekarske preglede u ovom timu, te će potpisati ugovor o posudbi do kraja ove sezone.

Oglasi

Vidjet ćemo hoće li se Salihamidžić pokazati u ovom timu koji nastupa u italijanskoj Seriji B, a ovo je svakako mnogo veći izazov za njega nego što je to bio slučaj dok je nastupao za drugi tim Whitecapsa i minhenskog Bayerna.

Cosenza trenutno ne stoji dobro na tabeli Serije B. Ovaj tim je na posljednjem 20. mjestu sa samo 18 osvojenih bodova i slijedi im žestoka borba za opstanak.

Nick Salihamidžić prošao je sve omladinske selekcije bavarskog velikana. Igra na poziciji desnog beka koju je u prošlosti često znao pokrivati i njegov otac koji je danas sportski direktor Bayerna.

Salihamidžić je u prethodnim mjesecima često i trenirao s prvim timom Bayerna, a nastupao je za rezervni tim koji nastupa u regionalnoj ligi.

Za sada je ovaj 19-godišnjak daleko od karijere kakvu je imao njegov otac, ali željan je fudbala i to je veoma dobra stvar.

Nick se u prošlosti povezivao i s omladinskim selekcijama Bosne i Hercegovine, ali nikada nije zaigrao za Zmajeve.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bhodzic
E čuj daleko, momku 19 godina i razvija se polako. Seria B je jaka liga. Pa naš Džeko je sa 22 igrao još u Češkoj... ja gluposti što novinari pišu...
1 0
Convicts
Hasan ce da ga dudla
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi