Bh. košarkaš kao i uvijek na pravom nivou, a stigao je i odmoriti (Foto: EPA)

Pobjeda Reala

Džanan Musa nastavio po starom

Midhat Šljivak

Real Madrid je u 18. kolu španske ACB lige upisao uvjerljiv trijumf kod Manrese rezultatom 94:69, a bh. košarkaš Džanan Musa ponovo je bio među boljim pojedincima kod Kraljeva.

Džanan Musa ove sezone igra fenomenalnu košarku u dresu Real Madrida, a u današnjem meču kod Manrese za samo 15 minuta na parketu je pokazao kakav je strijelac.

Real je dominirao od prve do posljednje minute u ovom meču. Već nakon prve dionice Kraljevi su imali 10 poena prednosti (32:22), da bi potom razlika rasla iz napada u napad.

Prednost Kraljeva je tokom druge dionice išla i na plus 22, nije Manresa mogla odgovoriti na njihovu igru, a na odmor se otišlo s 21 poenom prednosti u korist gostiju 57:36.

I u nastavku istra priča na terenu. Real je dominantan, Manresa bespomoćna, a prednost raste iz akcije u akciju.

Bilo je samo pitanje trenutka s kolikom razlikom će ovaj meč biti završen. Nakon 30 minuta igre bilo je 27 poena prednosti (76:49), no Real nije posustajao.

U posljednjoj dionici Kraljevi su išli i na maksilanih plus 31, a na kraju je Real upisao pobjedu od 25 poena razlike.

Džanan Musa nije previše igrao u ovom meču. Reprezentativac Bosne i Hercegovine je na parketu proveo samo 15 minuta, ali je pokazao sve svoje kvalitete.

Tako je za ovaj period u igri ubacio 12 poena, uhvatio je tri skoka uz dvije asistencije i imao je samo jedan promašaj iz igre (4/5).

Potražite više informacija na temu ACB liga:

S ovim učinkom je uz Marija Hezonju bio najefikasniji igrač Real Madrida, a kod domaćeg tima Jerrick Harding je ubacio 21 poen.

Real i Barcelona predvode tabelu ACB lige s omjerom od 15 pobjeda i tri poraza, a Manresa je na samom dnu sa omjerom od tri pobjede i 15 poraza.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.