Džanan Musa, (ne)krunisani kralj Madrida, svojom magijom navijača Reala doveo do suza

Još jedna briljantna partija

Džanan Musa, (ne)krunisani kralj Madrida, svojom magijom navijača Reala doveo do suza

A. Čaušević

Džanan Musa ove sezone pokazuje zašto je svojevremeno opravdano nosio epitet najboljeg mladog igrača Evrope. Iza bh. reprezentativca je još jedna magična noć u dresu Reala i to protiv najvećeg rivala, Barcelone.

Utakmice Reala i Barcelone ne mogu bez drame, tako je bilo i ovaj put. Pred 10.000 gledatelja u WiZink Centru pobjedu su odnijeli Kraljevi.

Pobjednik je odlučen poslije produžetka, konačan rezultat glasio je 91:86, a svoju trenutak u dodatnih pet minuta imao je Musa.

U produžetku je bh. reprezentativac postigao sedam poena od kojih je bila i trojka koja je prelomila utakmicu i odvela Kraljeve na +5.

Nakon što je bh. košarkaš pogodio trojku, kamere su uhvatile i jednog od navijača Reala kojem su oči zasuzile od sreće.

Tom prilikom očigledno fanatični navijač Kraljeva je digao ruke u zrak i stisnuo pesnice, što najbolje govori koliko mu znači ova pobjeda.

Musa je meč završio sa ukupno upisao 18 poena i dodao tri asistencije za nastavak sjajnog niza sa dvocifrenim učinkom u Euroligi.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Ovaj fantastični košarkaš je na posljednjih pet mečeva imao dvocifren učinak i trenutno je na prosjeku od 16 poena po meču.

Sa ovom pobjedom Real Madrid je na učinku od 14:7 u Euroligi te trenutno drži prvo mjesto najjačeg klupskog košarkaškog takmičenja u Evropi.

Top Komentari

F1F
BH dijamant ali u košarci! Bogu hvala!!!
6 0
user1648466677
Bravo Legendo
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi