Džanan Musa sam igrao u produžecima i srušio Barcelonu!
FOTO. EPA

El Clasico u Euroligi

Džanan Musa sam igrao u produžecima i srušio Barcelonu!

H. Zilić

Odigran je  El Clasico između Real Madrida i Barcelona u 21. kolu Eurolige, gledali smo sjajan meč, a na kraju je slavila ekipa Reala nakon produžetaka rezultatom 91:86. Regularni dio završen je sa 73:73.

Barcelona je bolje otvorila meč.

Katalonci su vodili većinom prvog poluvremena, a imali su priliku i da odu na dvocifren broj poena, ali onda se pojavio naš Džanan Musa i poenima prekinuo seriju Barcelone.

Na poluvremenu Katalonci su imali prednost od 32:39.

U nastavku slična igra na terenu, Barcelona je imala vodstvo, ali u finišu Real uvodi meču egal.

Poenima Llulla i Rodrigueza Real pet minuta prije kraja dolazi na -4, rezultat je na semaforu glasio 63:67 za Barcleonu i to je bio znak da ulazimo u uzbudljiv finiš.

Oglasi

U finišu utakmice i Real i Barcelona imali su napade za trijumf, ali otišlo se u produžetke gdje se bolje snašao Real na krilima našeg Džanana Muse.

U timu reala naš Džanan Musa je imao odličnu rolu, postigao je nekoliko bitnih poena u prvom poluvremenu i produžecima, a susret je završio sa 18 poena i tri asistencije od čega je bila jedno sjajno proigravanje za Tavaresa. Musa je u produžecima postigao devet poena dodao dvije asistencije i dvije ukradene lopte, tako možemo reći da je sam srušio veliku Barcelonu.

Kod Reala Deck je igrao sjajnu partiju i susret priveo kraju sa 23 poena, sedam skokova i jednom asistencijom.

Nevjerovatan je bio Sergio Llull sa 17 poena od čega je bilo nekoliko ključnih poena u posljednjoj četvrtini.

U Barceloni prvo ime bio je Mirotić sa 15 poena i dva skoka.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Real Madrid je sada na omjeru 14-7.

Sa druge strane Barcelona je na omjeru 13-8 i očekuje nas velika borba do kraja regularnog dijela Eurolige.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1666374721
Musu tako žestoko čuvaju, ali kad se oslobodi čuvara, stoji sam na trici, njegovi saigraci gotovo uvijek biraju teže rješenje, sile šut ili na pokrivenog Tavaresa, a sa druge strane Musa uvijek vidi toga slobodnog na šutu i da mu loptu kad se sve sabere sigurno najučinkovitiji igrač u iekipi punoj zvijezda. Ali vrijeme radi za Musu, biće on sve bolji i bolji aBd
15 0
user1667575277
Bravo Musa Stvarno nismo svjesni kakvog dijamanta u kosarci imamo Aferim Musa trebaju djeca i svi ljubitelji kosarke da se ugledaju na tebe i tebi slicne Jos jednom bravo
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi