Sergio Llull: Ne krijem, takav sam, kome se ne sviđa neka ugasi TV

U rukama šampiona i dalje ima magije

Sergio Llull: Ne krijem, takav sam, kome se ne sviđa neka ugasi TV

E. Škorić

Sergio Llull ima 35 godina, ali ikoni Real Madrida i evropske košarke ne nedostaje magije u rukama, što je potvrdio i u nedavnom klasiku protiv Barcelone.

Real i Barcelona su u četvrtak navečer odigrali euroligaški derbi u Madridu, a domaći tim je slavio nakon velike borbe i produžetaka rezultatom 91:86.

Madriđani su imali nekoliko junaka, ali prije svih ključne poene ubacivali su Sergio Llull i Džanan Musa. Musa je u produžecima blistao, ali je Llull najzaslužniji što se Real uspio vratiti u meč s obzirom da je Barca krajem treće dionice vodila i 10 razlike.

Llull je podsjetio na svoja najbolja vremena, kada je bio najbolji na Starom kontinentu. Iako ima problema sa povredama i igra mnogo manje, i dalje ima magiju u rukama i ulogu lidera na parketu.

U ključnim trenucima Llull je vezao osam poena iako je prethodno imao seriju promašaja, no tako se postaje šampion - preuzima se stvar na sebe kada je najpotrebnije.

Oglasi

Na kraju je ubacio 19 poena, kao i Musa, a efikasniji od njih bio je jedino Deck sa 23 poena.

"Pokušao sam da napravim korak naprijed. Ne krijem, ima dana koji prođu dobro, ima dana koji su loši, ali ja sam takav. To ide uz moj karakter i kome se to ne sviđa, neka ugasi TV", kazao je Lull.

Općenito govoreći, ovo nije bila najbolja Llullova sezona. Real je izgubio Dončića i Campazza i još uvijek traži nekoga ko će voditi tim, a dok ga ne pronađe, mada je naš Musa na dobrom putu da to postane, onda će Llull biti taj koji će spašavati Real.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Bivši španski reprezentativac u riznici ima na desetine trofeja i individualnih nagrada. Dva puta je osvajao Euroligu s Realom (2015, 2018), a sedam puta je bio prvak Španije. Euroliga mu je dala MVP titulu 2017. godine čak iako Real tada nije bio šampion.

Sa Španijom ima četiri zlata sa evropskih prvenstava i jednu broncu, a 2019. je u Kini osvojio Svjetsko prvenstvo. Ima i srebro sa Olimpijskih igara u Londonu 2012. i broncu iz Rio de Janeira 2016. godine.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi