Pjanić i Hodžić

Trenutno je bez kluba

Navijači mu se nadaju na Grbavici: Hodžić na odmoru u Dubaiju, stigao i Pjanić

Samir Mlaćo
Nekadašnji član Dinama i Liverpoola Armin Hodžić već mjesecima se povezuje sa FK Željezničar. Hodžić je ponikao na Grbavici, a trenutno je bez kluba i čini se da je realna opcija da se vrati u Dolinu ćupova.

Hodžića su navijači očekivali i na samoj prozivci, no to se nije desilo. On je trenutno na odmoru u Dubaiju, što je i potvrdio svojim objavama na Instagramu.

Družio se i sa bh. reprezentativcem Miralemom Pjanićem, te je vidljivo da su itekako bili raspoloženi. Pjanić je trenutno član Sharjaha iz UAE, u koji je stigao iz slavne Barcelone gdje se nije mnogo naigrao.

Hodžić je posljednji angažman imao u mađarskom Fehervaru, a zatim se našao pred potpisom za tursku Kasimpasu. Nije se to na kraju desilo, pa je počele sve glasnije špekulacije da će ipak doći na Grbavicu.

Za 28-godišnjeg napadača Plavi sa Grbavice sigurno bi bili sjajna opcija. Hodžić bi imao priliku da se u potpunosti 'vrati u život' kada je nogomet u pitanju, obraduje armiju navijača kluba koji mu sigurno znači i ubrzo napravi novi inostrani angažman.

Na Grbavici bi sigurno imali i strpljenja za njega, a šta će na kraju odlučiti ostaje da se vidi. Svakako će to morati da učini u što skorijem roku kako bi se spremio za nove izazove.

Željezničar je jučer odigrao prijateljski meč protiv Sutjeske, slavio sa čak 9:0, te se zatim vratio u Sarajevo. Sredinom ove sedmice Plavi će put Međugorja gdje će obaviti završni dio priprema.

Dolazak napadača najavio je jučer i trener u stručnom štabu Haris Alihodžić.

"Očekujemo jednog napadača, imamo pregovore i nadam se da će se u ova 3-4 dana donijeti konačna odluka. Sigurno da će taj napadač biti od koristi jer svi znamo da imamo malo problema u samoj završnici i tako da očekujemo jednog kvalitetnog napadača", kazao je Alihodžić.

Sa Željezničarom se povezuje i Sulejman Krpić koji je od prije par dana i zvanično slobodan nakon što je napustio Australiju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Krpića navijači Željezničara također dobro poznaju i svjesni su da je ekipi potreban 'pravi' golgeter, koji će mnogo značiti u borbi za Evropu.

U jučerašnjem meču protiv Sutjeske od prve minute u napadu je zaigrao mladi Benjamin Križevac, a šansu su zatim dobili Dženis Beganović i Dženan Haračić. Haračić je meč završio u samom špicu, a Beganović iza njega.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.