Sulejman Krpić slobodan igrač, slijedi povratak u Bosnu i Hercegovinu?

Ima nekoliko ponuda

Sulejman Krpić slobodan igrač, slijedi povratak u Bosnu i Hercegovinu? · Zvanično

E. Oštraković

Kao što je SportSport.ba ranije i najavio, Sulejman Krpić raskinuo je saradnju sa Western Sydney Wanderersima iz Australije, a to je sada ozvaničio i njegov bivši klub.

Krpić je u ovaj klub stigao na početku sezone, te je iza sebe imao dobru polusezonu, ali je na kraju dogovoren raskid saradnje.

"Western Syndey Wanderers može potvrditi odlazak napadala Sulejmana Krpića, koji napušta klub nakon sporazumnog raskida ugovora. Klub napušta zbog prilike da igra u drugim klubovima", stoji u objavi njegovog sada već bivšeg kluba.

Krpić se Wanderersima priključio u julu 2022. godine, te je odigrao trinaest utakmica u kojima je uspio postići dva gola.

Na kraju su se ljudi iz kluba zahvalili Krpiću na svemu što je uradio za klub, te poželjeli njemu i njegovoj porodici sreću u budućnosti.

Oglasi

Još uvijek nije poznato gdje će ovaj sjajni napadač nastaviti svoju karijeru, ali naravno ponuda mu ne manjka, te je samo pitanje njegovog odabira.

Postoji nekoliko ponuda koje Krpić ima iz Srbije, te Bosne i Hercegovine, a nije isključen ni povratak u Željezničar ili Tuzla City.

Krpić će u narednom periodu donijeti odluku u kojem klubu će nastaviti svoju karijeru, a sigurno je da bi ga navijači mnogih klubova u našoj zemlji rado vidjeli u svom timu.

Ranije je igrao u Rumuniji, Južnoj Koreji, Iranu, Švedskoj i Srbiji. U Bosni i Hercegovini je još nastupao za Orašje, Sarajevo, Slobodu i Željezničar.

Njegov sada već bivši klub nakon trinaest odigranih kola nalazi se na trećem mjestu na tabeli sa dvadeset osvojenih bodova, što je sedam manje od lidera Melbournea.

Za reprezentaciju BiH upisao je jedan nastup i to u decembru u Los Angelesu kada je Ivaylo Petev na megdan SAD-u poveo reprezentaciju sastavljenu od igrača iz Premijer lige BiH.

Ukupno je Krpić u karijeri odigrao 302 zvanične utkamice, te je postigao 101 gol i upisao je devet asistencija.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi