Nema se namjeru vraćati u Manchester

Cancelo snimljen na aerodromu u Minhenu, poznati i detalji ugovora sa Bayernom

E. Oštraković

Kao grom iz vedra neba pojavila se informacijada Joao Cancelo napušta Manchester City, te da će svoju karijeru nastaviti u Bayernu.

U prethodnih nekoliko sezona Cancelo je bio jedan od ponajboljih fudbalera ovog tima, te je veliko iznenađenje ovaj razvoj situacije.

Nakon povratka sa Svjetskog prvenstva Cancelo je izgubio mjesto u početnoj postavi, a njegovo mjesto zauzeo je 18-godišnji Rico Lewis.

Nikome nije bilo jasno zbog čega je ovaj sjajni fudbaler praktično preko noći izgubio mjesto u prvoj postavi, ali su razlozi očito jako duboki.

Tako se pojavila informacija da će Cancelo svoju karijeru nastaviti u Bayernu, ali svi su je uzeli sa rezervom sve do sada.

Naime, Joao Cancelo je snimljen na aerodromu u Minhenu, te je na putu prema prostorijama gdje će obaviti ljekarske preglede i potpisati ugovor kao novi igrač Bayerna. 

Sve će biti završeno večeras.

Osim toga, poznati su i detalji dogovora između Bayerna i Manchester Cityja, a po tome ja jasno da se Cancelo gotovo sigurno neće vraćati u Englesku.

Naime, do kraja sezone će Cancelo biti posuđen igrač Bayernu, ali postoji opcija otkupa njegovog ugovora po cijeni od 70 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Upravo Cancelo je na kraju zatražio od Guardiole da napusti ekipu, te je spakovao kofere i krenuo put Minhena gdje će večeras potpisati ugovor sa Bayernom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.