Otišao da razgovara s Guardiolom, pa ljutito napustio kancelariju i odmah zatražio transfer

Još jedna zvijezda koju je Pep prekrižio

Otišao da razgovara s Guardiolom, pa ljutito napustio kancelariju i odmah zatražio transfer

E. Čaušević

Fudbalsku javnost danas su iznenadile informacije da je Joao Cancelo na izlaznim vratima Manchester Cityja i da se očekuje da potpiše za Bayern u naredna 24 sata, a Portugalac je navodno odučio da spakuje kofere ponajviše zbog Pepa Guardiole.

Cancelo je prethodnih sezona bio jedan od ponajboljih igrača Manchester Cityja, a dobre partije pružao je i u prvom dijelu ove sezone. Međutim, nakon povratka sa Svjetskog prvenstva bilo je jasno da se nešto promijenilo.

Portugalac je izgubio mjesto u početnoj postavi Cityja nakon Mundijala u Kataru, a njegovo mjesto neočekivano je zauzeo 18-godišnji Rico Lewis.

Mnogima nije bilo jasno zbog čega je Cancelo preko noći izgubio mjesto prvotimca i jasno je da se to nije desilo samo jer se trenutno nalazi u nešto lošijoj formi, te da su razlozi za to mnogo dublji i drugačiji.

To se potvrdilo odlukom Manchester Cityja da se tek tako odrekne ovog igrača koji će prema svemu sudeći do kraja sezone igrati na posudbi u Bayernu, a minhenski klub će imati na ljeto priliku da otkupi njegov ugovor.

Cancelo je prije samo godinu dana potpisao novi ugovor s Građanima i tada je govorio da je njega ne postoji bolji klub u kojem želi da igra ne sluteći kako će se stvari promijeniti u samo godinu dana.

Oglasi

Mediji u Engleskoj pišu da je Guardiola glavni razlog zbog čega je Cancelo odlučio da ide i da je jasno da više ne mogu funkcionisati zajedno.

Navodno, Cancelo se bunio Guardioli zbog manje minutaže što je španskom stručnjaku zasmetalo, te su se posvađali i na kraju je trener Manchester Cityja odlučio da u potpunosti izbaci Portugalca iz početnog sastava.

Iako je Portugalac prvobitno otišao s Guardiolom na sastanak misleći da će to biti normalan razgovor na kraju je kancelariju napustio izuzetno ljut i odmah nakon toga je odlučio da zatraži odlazak iz kluba.

City je pokušao da Cancela ponudi Milanu u zamjenu za Rafeala Leaa, ali je i to propalo. No, na kraju se javio Bayern koji je ponudio Cityju posudbu za Cancela što su Građani prihvatili, ali u Minhenu će sigurno na kraju biti najveći pobjednici jer su neočekivano dobili ogromno pojačanje.

Cancelo je tako postao nova žrtva Guardiole i njegovog arogantnog ponašanje, te Portugalac nije prva zvijezda koju je on preko noći otpisao bez ikakvog objašnjenja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Navijači Cityja negoduju zbog takve odluke jer su svjesni kakvog igrača gube. Cancelo je prošle godine bio vjerovatno najbolji desni bek na svijetu i zbog toga nikome nije jasno kako ga su ga se Guardiola i City mogli tek tako odreći.

U Bayernu zbog svega zadovoljno trljaju ruke jer će Cancelo biti veliko pojačanje, a navodno Bavarci će ga na ljeto moći kupiti za 70 miliona eura.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaDaj
“ Cancelo je tako postao nova žrtva Guardiole i njegovog arogantnog ponašanje,” buraz, moli te brat da se ili odrekneš “novinarstva” ili uzmeš neki čas iz istog… stvarno je krajnje neozbiljno pisati za najveću sportsku stranicu u državi i konstantno iznositi svoja personalna mišljenja u istom….
5 2
F1F
Meni nije jasno šta pojedini traže na ovom portalu kada non stop " ktitukuju " tekstove što novinari pišu? Pa preskoči čitaj jutrarnji list ili " Borba" a ne non stop gleda se ZAREZ a kamoli cijeli tekst. Samo Vi pišite šta Vam je ćejf i volja , imate pravo . Lp
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi