Salihamidžić je doktor za transfere: Bayern će neočekivano dobiti fantastično pojačanje!

Sve je već dogovoreno

Salihamidžić je doktor za transfere: Bayern će neočekivano dobiti fantastično pojačanje!

E. Čaušević

Hasan Salihamidžić je pokazao još jednom da se odlično snalazi na funkciji sportskog direktora Bayerna jer je i ovaj put nekadašnji bh. reprezentativac uspio da napravi nevjerovatan posao koji niko nije mogao ni očekivati.

Bayern ove zime nije bio previše aktivan na tržištu i jedini cilj bio je da dovedu novog golmana nakon što se Manuel Neuer povrijedio. Na kraju su uspjeli dovesti Yana Sommera iz B. Monchengladbach, ali čini se da to nije jedini posao Bayerna za januar.

Njemački mediji objavili su jutros da Bayern sprema veliko iznenađenje na Allianz Areni i da je dogovoreno veliko pojačanje koje je malo ko mogao očekivati.

Ugledni Bild objavio je jutros da se na meti Bayerna nalazi Joao Cancelo koji je izgubio mjesto startera u Manchester Cityju iako je igrao u odličnoj formi prethodnih godina u dresu kluba s Etihada.

Nakon povratka sa Svjetskog prvenstva Cancelo je izgubio minutažu koju je imao i nedavno su se pojavile špekulacije da bi mogao napustiti City. Pep Guardiola je očito prekrižio Portugalca i spreman je da ga pusti, a to je iskoristio Bayern.

I novinar engleskog Athletica, David Ornstein, potvrdio je da se između Bayerna i Manchester Cityja zaista nešto dešava i da će Cancelo gotovo sigurno karijeru nastaviti u dresu njemačkog kluba.

Oglasi

Salihamidžić je navodno uspio sve dogovoriti s čelnicima Cityja i sada se čeka samo zvanična potvrda ovih klubova.

Cancelo bi u Bayern trebao da dođe na posudbu do kraja sezone, a potom će njemački klub imati priliku da otkupi njegov ugovor što će najvjerovatnije i uraditi jer su poručili Cancelu da su već sada za njega spremili dugogodišnji ugovor.

Ovaj 28-godišnjak je prije godinu dana produžio ugovor do ljeta 2027. godine sa Građanima i zbog toga su svi iznenađeni što je klub tek tako odlučio da ga pusti da ide u Bayern. On bi u naredna 24 sata trebao odraditi ljekarske preglede nakon čega će se ozvaničiti njegov dolazak u minhenski klub.

U dosadašnjem dijelu sezone Cancelo je odigrao 26 mečeva u svim takmičenjima i zabio je dva gola i upisao pet asistencija. Bio je jedan od najstandardnijih igrača u ekipi, ali očito je da se nešto preko noći promijenilo. Umjesto njega mjesto u početkoj postavi trenutno ima 18-godišnji Rico Lewis.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Čak se špekuliše da je Cancelo nova žrtva Guardiole i da prolazi sve ono što je prošao Zlatan Ibrahimović svojevremeno u Barceloni. To je Bayern znao da iskoristi i sigurno je da će Cancelo biti ogromno pojačanje za taj klub.

Također, to vjerovatno znači da će Bayern na ljeto prodati Benjamina Pavarda koji je pokazao želju za novim izazovom u karijeri i kako stvari stoje najvjerovatnije put Barcelone.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DamirS
Au što ne volim ovo pretjerivanje sa Hasanom. Čuj doktor za transfere a platiće ga 80 mil. A realno čovjek ne vrijedi toliko. I Sommera je doveo za 9 miliona a ostalo mu još 5 mjeseci ugovora, znači platio je onoliko koliko je Gladbach tražio. Onda i za Chelsea možemo reći da su doktori jer dovode koga žele.
3 3
Convicts
Rinaka iz jablanice
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi