Teške riječi Kahna, Nagelsmann mu odmah odgovorio

Nakon kiksa protiv Eintrachta

Teške riječi Kahna, Nagelsmann mu odmah odgovorio

E. Škorić

Drugi dio sezone počeo je užasno za aktuelnog njemačkog prvaka, ekipu Bayerna, a nakon subotnjeg remija sa Eintracht Frankfurtom (1:1) u Minhenu postalo je vruće. Predsjednik Oliver Kahn je zabrinut, a dobio je odgovor trenrea Juliana Nagelsmanna.

Bayern je nakon pauze izazvane Svjetskim prvenstvo odigrao tri meča i sva tri završena su rezultatom 1:1. Bayern je izgubio bodove protiv Leipiga, Koelna, a onda u subotu i protiv Eintrachta.

Tim je i dalje lider Bundeslige, ali sada samo ima bod prednosti nad Union Berlinom i navijači nisu zadovoljni igrama u posljednje vrijeme, a ni čelnici bavarskog velikana.

"Loše smo krenuli u drugi dio sezone. Objektivno je upečatljivo da postoje dvije ekipe: prije i nakon Svjetskog prvenstva. Ranije smo imali nevjerovatan broj šansi za gol i jednostavno nismo postigli gol. Sada to nije slučaj, čak nemamo ni prilike", kazao je Kahn nakon jučerašnje utakmice.

Zanimljivo je da se trener Bayerna Julian Nagelsmann ne slaže s ovom dijagnozom.

"Generalno, nikad nije dobro ako nemate dovoljno prilika za gol. Sada ne vidim dva različita tima", rekao je nakon utakmice. Međutim, među njima nema sukoba, jer je Kahn izrazio uvjerenje da će Bayern izaći jači iz ovoga. Takođe je jasno stavio do znanja da trener ima njegovu podršku.

"Trener je već vrlo bitno rekao o čemu se radi. Duboko sam uvjeren da ćemo se relativno brzo vratiti na put uspjeha", poručio je legendarni golman koji sada obnaša funkcijui predsjednika kluba.

Bayern prvu pobjedu u 2023. godini traži 1. februara protiv Mainza u osmini finala Kupa Njemačke, a sljedeći bundesligaški duel na programu je u nedjelju kada će igrati s Wolfsburgom, što će biti jako težak meč protiv dobro uigrane ekipe pod vodstvom Nike Kovača.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Što se tiče februara, on će donijeti i težak izazov u Ligi prvaka i prvi duel s PSG-om u nokaut fazi. Bayern i ove sezone želi osvojiti apsolutno sve, ali biće jako, jako teško.

No, treba imati na umu da Bayernu nedostaju neki važni igrači i kada svi budu na okupu, ponovo bi mogli napraviti seriju pobjeda i trasirati svoj put ka novoj tituli u Njemačkoj.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti