Pregovori su već počeli

Ostali bez Eriksena, pa krenuli u akciju: Manchester United dovodi veznjaka Bayerna

Endin Čaušević

Manchester United potvrdio je danas da je Christian Eriksen doživio težu povredu i da će se na teren vratiti tek u finišu sezone zbog čega će Crveni đavoli vjerovatno biti primorani da ekspresno reaguju i dovedu pojačanje u veznom redu zbog čega su već u kontaktu s čelnicima Bayerna.

Eriksen se povrijedio prije nekoliko dana u meču FA Kupa protiv niželigaša Readinga nakon što je ga je žestoko faulirao Andy Carroll i odmah je bilo jasno da je u pitanju teža povreda.

United je saopštio danas da će Eriksen biti van terena nekoliko mjeseci, te da se njegov povratak očekuje tek početkom maja. Također, postoji opcija i da propusti ostatk sezone ukoliko oporavak ne bude tekao prema očekivanju.

Zbog toga se očekuje da bi Manchester United danas mogao dovesti zamjenu za Eriksena i angažovati novo pojačanje iako to nije bilo u planu čelnika engleskog kluba.

Navodno, Manchester United do ponoći će pokušati dovesti novog veznjaka, a u pitanju je Marcel Sabitzer koji se nalazi na izlaznim vratima Bayerna.

Sabitzer se povezivao s ekipom Chelseaja u prethodnom periodu, ali se u borbu uključio sada i United koji nema vremena za razmišljanje i spremni su na sve samo da ovaj veznjak dođe na Old Trafford.

Fabrizio Romano otkrio je da je Manchester United već kontaktirao Bayern oko Sabitzera i da su počeli pregovore. Što se tiče Chelseaja oni su trenutno fokusirani na druge igrače i neće praviti probleme Unitedu oko Sabitzera.

U Manchester Unitedu smatraju da bi on bio odlična zamjena za Eriksena i da Bayern neće praviti mnogo problema oko ovog transfera s obzirom da se on nije previše naigrao u minhenskom klubu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Austrijanac je većinom rezervna opcija kod Nagelsmanna, a u Manchester Unitedu su spremni platiti oko 20 miliona eura za njega.

Sabitzer je u Bayern došao iz Leipziga na ljeto 2021. godine za 15 miliona eura, no nije baš opravdao očekivanja u Minhenu. Zbog toga neće biti iznenađenje ukoliko Bayern pristane na ponudu Manchester Uniteda posljednjeg dana prelaznog roka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.