Ego će ga uništiti: Očajni Guardiola otjerao Cancela, pa šokirao odlukom koji igrač će ga zamijeniti

Navijače Cityja to nije oduševilo

Ego će ga uništiti: Očajni Guardiola otjerao Cancela, pa šokirao odlukom koji igrač će ga zamijeniti

E. Čaušević

Joao Cancelo "masno" je plaćen od Manchester Cityja i zbog toga su svi bili iznenađeni kada je jučer objavljeno da napušta ovaj klub i da ide na posudbu u Bayern, a navodno sve to se dešava jer je došao u sukob s Pepom Guardiolom.

Cancelo je prije godinu dana produžio ugovor sa Cityjem do ljeta 2028. godine, ali se njegov status u timu neočekivano promijenio nakon Svjetskog prvenstva u Kataru.

Guardiola je odlučio da Cancela preseli na klupu, a umjesto njega većinom je igrao mladi Rico Lewis. Kada se Portugalac požalio na to nastao je pravi haos i zbog svega je na kraju zatražio odlazak s Etihada.

Navodno, Guardiola je bio ljut što se Cancelo žali na minutažu i došlo je do svađe između njih dvojice i sve je na kraju rezultiralo odlaskom portugalskog igrača na posudbu u Bayern s koje se vjerovatno neće ni vraćati.

Bayern će imati opciju da otkupi ugovor Cancela na ljeto za 70 miliona eura i mediji u Njemačkoj tvrde da će se to gotovo sigurno desiti.

Međutim, Guardiola se zbog svega našao na velikom udaru navijača Cityja koji ne mogu da vjeruju da je klub tek tako pustio Cancela. No, još jednom se ispostavilo da igrači koji se suprostave Guardioli ne prolaze dobro, a Cancelo nije prva takva žrtva španskog stručnjaka.

Oglasi

Zbog svog ega i bahatosti ne može da podnese kada se neki igrač žali na njegove odluke i obično oni budu otjerani iz kluba što je slučaj i s Cancelom. Guardiola nije htio ni čuti za drugačiji rasplet jer je čak čelnicima Cityja obećao da mu ne treba novo pojačanje na poziciji beka jer već ima rješenje.

Koliko je očajno želio odlazak Cancela najbolje pokazuje činjenica da je Guardiola spreman da žrtvuje i Phila Fodena koji će prema svemu sudeći igrati na poziciji lijevog beka koju je pokrivao Cancelo. 

Foden inače igra na krilnoj poziciji gdje se odlično snalazi, ali čini se da bi zbog Guardiolinog hira mogao itekako platiti cijenu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Guardiola je već ranije najavljivao da Foden može pokriti više pozicija u timu i da će se to desiti sigurno ove sezone, ali niko od navijača ovog kluba nije očekivao da će na kraju engleski reprezentativac završiti na poziciji lijevog beka.

Foden je u dosadašnjem dijelu sezone za City u svim takmičenjima ukupno odigrao 27 mečeva i zabio je devet golova uz četiri asistencije.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Hahaahahh e kad ti Caus kaze da ce te ego unistiti, onda brate Guardiola de se malo promijeni, nemoj biti toliko egoistican hahahaahahahh ja cirkusa majko moja.
2 0
Benz
Caus ne prati trendove u fudbalu.. jesi cuo, jarane, za wingere.. ? Nit kalsicno krilo nit klasican bek
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi