Cancelo u Bayernu htio dobiti svoj najdraži broj koji krije i veliku tragediju, ali su ga odbili

Nije mu se ispunila želja

Cancelo u Bayernu htio dobiti svoj najdraži broj koji krije i veliku tragediju, ali su ga odbili

E. Čaušević

Bayern je danas zvanično potvrdio da je Joao Cancelo novi fudbaler ovog kluba i da je do kraja sezone stigao na posudbu iz Manchester Cityja. Portugalac je imao i zahtjev kada je u pitanju broj na dresu, ali mu u Minhenu to nisu mogli ispuniti.

Cancelo je sigurno najveće iznenađenje januarskog prelaznog roka jer niko nije očekivao da će napustiti Manchester City. 

Međutim, nakon što je izgubio minutažu obračunao se i s Pepom Guardiolom, a na kraju je odlučeno da je najbolje da Cancelo napusti Etihad i sreću pronađe u nekom drugom klubu.

Na kraju je izabrao Bayern koji je neočekivano dobio veliko pojačanje. Cancelo je stigao na posudbu do kraja sezone, ali će klub iz Minhena imati pravo za oko 70 miliona eura otkupiti njegov ugovor na ljeto.

Cancelo je danas zvanično predstavljen u prostorijama Bayerna nakon što je prošao uspješno ljekarske preglede i pozirao je u dresu novog kluba.

Portugalac je u Bayernu izabrao da na dresu nosi broj 22 iako je imao želju da dobije svoj najdraži broj. Cancelo je izrazio želju da na dresu nosi broj sedam koji je za njega najdraži broj, ali i označava veliku tragediju u njegovom životu.

Oglasi

Naime, jednom prilikom otkrio je da je to najdraži broj njegove majke koja je poginula u saobraćanoj nesreći kada je on imao 18 godina. U Manchester Cityju je nosio ovaj broj nakon što je Raheem Sterling prešao u Chelsea, ali u Bayernu to neće biti slučaj.

"Sedam je bio najdraži broj moje majke. Ona je rođena 7. februara i voljela je taj broj. Zbog toga sam ga odlučio nositi jer je to i moj najdraži broj. On predstavlja nju koja je bila najvažnija osoba u mom životu", rekao je Cancelo kada je u Cityju zadužio dres s brojem sedam.

Ipak, Bavarci su ga morali odbiti jer ovaj broj trenutno nosi Serge Gnabry i nisu željeli od njega tražiti da se odrekne tog broja.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Cancelo je ranije u karijeri još nosio brojeve 2 i 27, ali i oni su bili zauzeti, te je Portugalac na kraju izabrao broj 22 koji će nositi sigurno do kraja ove sezone.

Ukoliko Bayern otkupi njegov ugovor na ljeto što će se vjerovatno i desiti postoji dobra šansa da on dobije broj sedam jer se sve više špekuliše o tome da će Gnabry na kraju sezone napustiti minhenski klub.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi