Ipak nije starter

Neugodno iznenađenje za Edina Džeku

Edmir Škorić

Inter i Atalanta sastaju se večeras u meču četvrtfinala Kupa Italije.

Inter je skoro bez šansi za Scudetto, pa će biti važni nastupi u Kupu gdje ovaj tim želi doći što dalje. Prethodno su u Kupu izbacili Parmui uz dosta problema, dok je Atalanta razbila Speziju sa 5:2.

Očekuje se zanimljiv i neizvjestan duel, što je i logično budući da se igra samo jedan meč. U slučaju neriješnog, ide se u produžetke, a onda penali.

Inter je za vikend pobijedio Cremonese u gostima sa 2:1, a u dobrom raspoloženju dolaze i gosti iz Bergama nakon što su pobijedili Sampdoriju sa 2:0.

Klubovi su blizu i na tabeli. Inter je drugi sa 40 bodova, Atalanta četvrta sa samo dva boda manje. Plasman u Ligu prvaka glavni je cilj i jednima i drugima, mada je Inter i dalje u nadanju da možda može i do titule iako ima 13 bodova manje od Napolija.

Što se tiče sastava, Edin Džeko nije u prvih 11. Inzaghi ga je odlučio odmoriti, ali trebao bi dobiti šansu u nastavku jer je ovo isuviše bitan duel ove sezone.

U sastavu nema Milana Skriniara, koji je očito na putu za Pariz i ubrzo će postati igrač PSG-a.

Lautaro Martinez i Romelu Lukaku startaju u napadu od prve minute kod Intera i od njih se svakako najviše očekuje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Duel Intera i Atalante igra se od 21 sat. U ostalim mečevima četrtfinala sastaju se Juventus i Lazio, Cremonese i Roma te Fiorentina i Torino.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.