Lukaku se vraća u Premiership?

Zamjena za Kanea

Lukaku se vraća u Premiership?

E. Škorić

Tottenham vjeruje da bi napadač Intera Romelu Lukaku mogao biti prava zamjena za Harryja Kanea.

Lukaku je označen kao potencijalna zamjena za Kanea ako engleski reprezentativac napusti Tottenham kako bi krenuo u novi izazov na ljeto.

Međutim, Tottenham će se morati boriti s Newcastleom da potpiše Lukakua - koji je igrao pod vodstvom Antonija Contea tokom njihovog vremena u milanskom Interu, kada su zajedno osvojili Scudetto.

Prema CalcioMercatu, Lukaku bi mogao potpisati za Tottenham prije kraja sezone jer je navodno zainteresovan za ponovno okupljanje sa svojim bivšim šefom, koji ga jako cijeni i kojeg svakako želi u timu, ali samo u slučaju da ostane bez Kanea.

Što se Kanea tiče, on se već godinama uporno povezuje sa drugim klubovima, ali i dalje je u zapadnom Londonu. Igračeva želja je da napravi iskorak u karijeri prije nego ode u penziju, a želi da zaigra u nekom ambicioznijem i većem klubu s kojim bi osvojio i neki značajan trofej.

Najbolji je strijelac u historiji Tottenhama, ali nikada nije osvojio trofej što ga naravno frustrira i čini nesretnim, pa razmišlja da na ljeto promiijeni tim. Neki od klubova s kojima se povezivao su Real Madrid i Arsenal.

Oglasi

No, dosta toga ovisit će i o Italijanu. Conteov ugovor s Tottenhamom istječe na kraju ove sezone, iako postoji opcija za još godinu dana. Conte je do sada odugovlačio s prihvatanjem novog ugovora, ali je ranije ovog mjeseca rekao da je 'stvarno predan' ostanku u Tottenhamu.

Ako Conte pristane ostati u Spursima, mogao bi biti prisiljen potpisati novog napadača s obzirom na trenutni interes za Kanea.

Lukaku je također prošao teško razdoblje u Chelseaju nakon što se vratio na Stamford Bridge u ugovoru vrijednom 98,5 miliona funti u ljeto 2021.

Lukaku je imao težak odnos s Chelseajevim bivšim menadžerom Thomasom Tuchelom - koji je dobio otkaz nakon poraza 1:0 u Ligi prvaka od zagrebačkog Dinama u jesen prošle godine.

Lukakuov odnos s njemačkim trenerom se progresivno pogoršavao nakon njegovog intervjua za Sky Italia kada je negativno govorio o klubu i izrazio želju da se vrati u Italiju. Kao rezultat toga, Chelsea je dao Lukakuu dopuštenje da se vrati u milanski Inter na posudbu nakon što je postigao 15 golova u 44 nastupa za velikana Premier lige.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Suvlasnik Chelseaja Todd Boehly bio je uvjeren da je Lukakuov odlazak najbolji za sve strane nakon što je Belgijac jasno dao do znanja koliko je odlučan napustiti Stamford Bridge.

Međutim, Lukakuova posudba u Interu nije bila puno bolja. Mučio se s povredama i njegova forma je u padu, iako je ranije u prvom svom mandatu u Interu bio prvi strijelac sa 24 gola.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije