Promjena broja

Barcelona predstavila novu "šestorku", svi su oduševljeni

Edmir Škorić

Barcelona je najavila uključivanje nove "šestorke" u ekipu, ali ipak ne radi se o novom defanzivnom veznjaku već o promjeni broja jedne od zvijezda.

Gavi će od sljedećeg susreta nositi dres s brojem šest. Za 18-godišnjaka je to velika čast jer su pod tim brojem u prošlosti igrali igrači koji su ispisivali povijest kluba.

Gavi je debitovao za Barcelonu u sezoni 2021./22. i od tada je nosio broj 30. Mladi veznjak postao je jedna od najvećih zvijezda kluba i očito zaslužuje promjenu na nešto prestižniji broj. Na društvenim mrežama kluba pojavila se objava da će od sada nositi dres s brojem šest.

Odavno je poznato da nogometaši pridaju važnost brojevima s kojima igraju. Nekome je to bitno više, nekome manje, ali sigurno fanovima nešto znači. Mnogi se navijači sjećaju brojeva s kojima su igrali njihovi omiljeni igrači prije mnogo godina, a navijači Barcelone možda imaju razloga za zadovoljstvo. Novi broj Gavija, koji je jedna od najvećih zvijezda španskog nogometa, velikim je slovima ušao u povijest kluba.

U prošlosti su broj šest na dresu nosili između ostalih José Mari Bakero i Ronald de Boer. Ipak, najzaslužniji igrač koji je igrao s njim je Xavi. Aktualni trener katalonskog kluba odigrao je čak 767 utakmica u njegovim bojama, što ga čini igračem s najviše nastupa u povijesti. Uz to je zabio 85 golova, upisao 184 asistencije i četiri puta osvojio Ligu prvaka.

Nakon što je legenda otišla nakon sezone 2014/15, broj šest nosili su Dani Alves, Denis Suarez, Jean-Clair Todibo i Riqui Puig. Posljednji od njih u sezoni 2021./22. Sada će legendarni broj preuzeti Gavi.

Zanimljivo, duo Gavi - Pedri sada će nastupiti s brojevima šest i osam. S njima su u prošlosti igrali legendarni Xavi i Andres Iniesta. Mnogi stručnjaci upravo s ovom dvojicom uspoređuju dvojac mladih veznjaka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Gavijev debi s brojem šest vjerojatno će se održati u srijedu, 1. februara u 21:00, kada će se Barcelona susretsi s Betisom u meču La Lige.

Barcelona je vodeća sa 47 bodova na tabeli, a drugi je Real Madrid koji nakon 18 kola ima pet bodova manje od ljutog rivala.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.