Amrabat pokupio Vlahovićev "fazon", a u Fiorentini ne mogu da vjeruju šta im je priredio

Želi da ide u Barcelonu

Amrabat pokupio Vlahovićev "fazon", a u Fiorentini ne mogu da vjeruju šta im je priredio

E. Čaušević

Marokanski reprezentativac Sofyan Amrabat odlučan je da posljednjeg dana zimskog prelaznog roka napusti Fiorentinu nakon što je Barcelona za njega poslala zvaničnu ponudu i spreman je na sve da karijeru nastavi u katalonskom klubu.

Jučer su se pojavile informacije da Barcelona želi angažovati Amrabata koji je oduševio sve svojim igrama u dresu Maroka na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Barcelona je spremna da Amrabata dovede na posudbu do kraja sezone uz mogućnost da otkupi njegov ugovor na ljeto ukoliko opravda očekivanja, ali čelnici Fiorentine nisu previše oduševljeni takvom ponudom.

Fiorentina je dobila jutros zvaničnu ponudu Barcelone za posudbu koja bi iznosila između tri i četiri miliona eura, te mogućnost da Katalonci kupe na ljeto Amrabata za oko 40 miliona eura, ali je klub iz Firence odbio tu ponudu.

Oni ne žele pustiti Amrabata posljednjeg dana prelaznog roka jer nemaju adekvatnu zamjenu za Marokanca, ali problem je što on na sve načine pokušava da pređe u Barcelonu.

Italijanski mediji pišu da su u Fiorentini razočarani ponašanjem Amrabata koji je odlučan da na sve načine isforsira odlazak u Barcelonu jer je i sam svjestan da se takva prilika ne pruža tako često u životu.

Oglasi

U Fiorentini su ljuti na Marokanca jer radi isto ono kao i Vlahović prije godinu dana kada je htio da ide u Juventus. Naime, Amrabat je jutros odbio da dođe na trening i time je jasno pokazao da želi da napusti klub.

Istu stvar je prije godinu dana radio i Vlahović kojem je to uspjelo jer ga je Fiorentina prodala na kraju u Juventus i bit će zanimljivo vidjeti da li će na kraju i Amrabat uspjeti na isti "fazon" da isforsira odlazak iz Fiorentine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Klub mu je jasno poručio još sinoć da ga neće pustiti u januaru, ali Marokanac je preko agenta jasno dao do znanja da želi da ide u Barcelonu, a kada se jutros nije pojavio na treningu bilo je jasno da je ozbiljan u tome.

Fiorentina je odbila prvu ponudu Barcelone i vidjet ćemo da li će Katalonci pokušati još jednom da ih kontaktiraju. Vremena je sve manje, ali od Barce smo navikli već da u posljednjim minutama prelaznog roka završavaju transfere.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi