Na današnjoj press konferenciji Barcelone govorilo se o odlascima i dolascima, a koga Xavi čeka?

Posljednji dan za transfere

Na današnjoj press konferenciji Barcelone govorilo se o odlascima i dolascima, a koga Xavi čeka?

Edmir Škorić

Xavi Hernandez održao je press konferenciju na posljednji dan zimskog prijelaznog roka.

Barcelonu je danas napustio defanzivac Hector Bellerin, koji odlazi u Sporting, a Xavi je objasnio da je to bila njegova odluka.

"Hector nas je zamolio da ide jer želi više igrati. Zahvaljujemo mu. Nije ništa loše uradio da bismo mu stvarali problem. S obzirom na odlaske Hectora i Memphisa te gubitak Piquea, vjerujem da bi nam pojačanje dobro došlo", kazao je Xavi.

Mladi Gavi uspješno je registrovan kao seniorski igrač i to je bilo jako važno za Xavija i njegov tim.

"To su sjajne vijesti. Bio je to jedan od ciljeva koje smo postavili za ovo tržište. Sretni smo zbog toga".

"Prioritet je da tako važni igrači kao što je on budu osigurani. Čini se da ga sada možemo prijaviti. Ne vidim da mijenja izgled, stvarno. Jako je sretan i sretan je ovdje. Ne mislim da bi otišao", rekao je Xavi.

Oglasi

Marokanski reprezentativac Amrabat takođre se spominjao, ali od njegovog transfera u Barcelonu nema ništa.

"Sviđa mi se, ali ne mogu govoriti o imenima koja nisu iz našeg tima. Čini mi se kao dobar nogometaš".

Šta Xaviju treba? "Svako ko dođe može da bude pojačanje, ali ne želimo raditi bez smisla. Ako nije dobra opcija, ne treba nam. Mi ionako imamo dobar tim".

Xavi nije spominjao imena, ali najvjerovatnije će Bernardo Silva iz Manchester Cityja do kraja večeri potpisati ugovor s Kataloncima.

Dolazak Bernarda Silve za Barcelonu bi bio pravi pogodak jer je upravo on tip veznog nogometaša kakav treba ovom timu kako bi imao još bolje rezultate u nastavku sezone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nema detalja, ali vjeruje se da je igrač zaista blizu prelaska u Barcu i da je čak i na ljekarskim pregledima u Kataloniji.

Barcelona sutra ima jako težak meč u okviru 17. kola španske La Lige jer gostuje ekipi Betisa. Xavijev klub vodeći je u prvenstvu sa 47 bodova, dok Real Madrid ima 42.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi