Nije u prvom planu u redovima prvaka Hrvatske

U Dinamo stigle dvije ponude za Menala, Čačić mnoge iznenadio odgovorom

Samir Mlaćo
Bh. reprezentativac Luka Menalo nije se naigrao u proteklom periodu u redovima zagrebačkog Dinama. Menalo je gotovo uvijek šansu dobijao sa klupe, ali i dobijao pohvale.

Svoj posao odradi korektno, a nedavno su se pojavile informacije da bi mogao napustiti Dinamo. Potvrdilo je to i pisanje portala germanijak.hr koji navodi da su na adresu Dinama stigle dvije ponude za Menala. Radi se o klubovima iz Izralea i Rusije, no u Zagrebu su jasni.

Ne žele pustiti Menala i očekuje se da on dobije sve veću minutažu u budućnosti. Menalo su željeli Krylia Sovetov i izraelski Maccabi iz Tel Aviva. Na kraju od posla neće biti ništa, a Ante Čačić je mnoge iznenadio odgovor.

Očekivalo se da bi mogao pustiti Menala, no jasno mu je stavio do znanja da ga želi imatu u svom timu, posebno nakon par odlazaka iz redova aktuelnog hrvatskog prvaka.

Prelazni rok u Izraelu završava danas, dok u Rusiiji traje do 22. februara.

Menalo je u Dinamo stigao iz Širokog Brijega 2018. godine. Boravio je i na posudbama u Slaven Belupu te Olimpiji, a važeći ugovor ima do 2026. godine.

U protekloj poluseoni upisao je tek 12 nastupa u svim takmičenja, a u nastavku sezone dobio je tek 13 minuta protiv Gorice.

Zbog toga su mnogi vjerovali da će se desiti transfer, ali Čačić koji je ujedno trener i sportski direktor Dinama razmišlja drugačije.

Posebno se to odnosi nakon odlaska Mislava Oršića u Englesku, a Dinamo suvereno korača ka novoj tituli u Hrvatskoj.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Menalo je dva puta bio prvak sa Dinamom i to u sezoni 2018/19, te 2021/22. Osvojio je i Kup BiH sa Širokim Brijegom. Ponikao je u HNK Čapljina, danas bh. trećeligašu na niskim granama.

Za reprezentaciju BiH ovaj 26-godišnjak je upisao 13 nastupa uz dva pogotka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.