Mamić jučer pričao o propalom transferu nesuđenog bh. reprezentativca, on sada stiže na Maksimir?

Dinamo se mora pojačati

Mamić jučer pričao o propalom transferu nesuđenog bh. reprezentativca, on sada stiže na Maksimir?

S. Mlaćo
Mnogo će se u narednim danima pričati u regionu o jučerašnjoj press konferenciji Zdravka Mamića u Mostaru. Bjegunac od hrvatskog pravosuđa jasno je govorio o situaciji u Dinamu, iznio teške optužbe na račun pojedinaca, ali i govorio o transferima koji je želio napraviti, te onima koji je 'blokirao', jer je smatrao da će Dinamo u budućnost napraviti još bolji posao po tom pitanju.

Između ostalog, Mamić je kazao da je njegova želja bio Bećir Omeragić, nesuđeni bh. reprezentativac koji je umjesto dresa naše reprezentacije odabrao Švicarsku.

Na kraju je to bilo i logično, jer je Omeragić rođen u Švicarskoj i prošao je sve omladinske selekcije te zemlje. Povezivao se sa velikim brojem klubova u proteklom periodu, spominjali su se i transferi iz Zuricha u Ligu petice, no do toga nije došlo.

Ni u Zurichu sada nije u prvom planu, pa je jasno da njegova karijera ne ide po planu. Mogao bi to iskoristiti Dinamo, što je ekskluzivno najavljuju Sportske novosti.

”Po informacijama koje su bile puštene u eter, Uprava Modrih odbila je prvo potpisati taj transfer koji je dogovarao Zdravko Mamić. Izašle su i cifre. Odšteta njegovom sadašnjem klubu Zurichu trebala je iznositi 700.000 eura uz 10 posto od buduće odštete moguće Omeragićeve prodaje.

Posrednička naknada njegovim zastupnicima trebala je iznositi 1,6 milijuna eura, uz 15 posto buduće odštete od igračeve prodaje. Konačno, godišnja bruto plaća igraču trebala je iznositi 650.000 eura na ugovorni rok od 6 godina.

Oglasi

Po našim informacijama Dinamo bi sad trebao kupiti Omeragića za ukupno duplo manju cifru od ovih koje smo naveli! Postoje dvije solucije kupnje Omeragića. Jedna jest da stigne već ovog zimskog mercata, a druga jest da ga se zakapari i da stigne u plave dvore na ljeto, Dinamu zaista trebaju pojačanje na stoperskim poziciijama, jer je ozlijeđen Lauritsen, a ne zna se kad će Boško Šutalo biti spreman za igranje utakmica”, prenosi ovaj list.

U Dinamu vjeruju da Omeragić može napredovati uz veću minutažu i tako napraviti sjajan transfer, a klub posao iz snova.

Omeragić ima tek 20 godina, a za reprezentaciju Švicarske upisao je četiri nastupa. Ugovor sa Zurichom ističe mu na ljeto ove godine.

Mamić jučer nije birao riječi na press konferenciji, a između ostalih se dotakao svog velikog “neprijatelja“ Krešimira Antolića. Popularni Maminjo je urlao i galamio, a dojam je da je tek na kraju pressice potpuno izgubio živce kada je počeo da psuje i vrijeđa Antolića.

 "Moj klub ostavljam u situaciji kad nije dužan ni jednu kunu, kada je prvi, kada je osvojio 16 trofeja... Ja sam svoje snove realizovao. Majku ti *ebo svoju Antoliću u sedmom pokoljenju."

Oglasi

 "Pa kako te nije sram da u kaznenoj prijavi pričaš i rugaš se 49 uglednih građana Dinama i kažeš da su se oni uvezali u zločinačko udruženje da bih ja sebi uzeo 50 miliona eura...".

Spomenuo je i splitski Hajduk, 'ljutog' Dinamovog rivala.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Hajduk ima bolju energiju. Hajduk bi bio najbolji klub u Hrvatskoj da zna poslovati. Tri četvrtine Hrvatske navijaju za Hajduk. Ali za to treba znanja koje tata ima."

"Dinamo već dugo pada, ne proizvodimo igrače jer nemamo trenere. Njih ne zanima budućnost. Čačić je vodio Rukavinu, koji je velik talent, odigrao je odlično u drugoj momčadi i na prijateljskoj utakmici, a Čačić mu nije dao ni minute. Zvali su ga hoće li ići u Hrvatski dragovoljac. Dinamo postaje na tržištu takav da svi okreću od njega glavu.", kazao je Mamić.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

F1F
Da ga se " zakapari" haha.. dobar dobar !!!
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi