Olimpija muke muči: Omladinski bh. reprezentativac igrao prijateljski meč, ali sada ima novi klub

Slovenski klub je lider, ali ima velike probleme

Olimpija muke muči: Omladinski bh. reprezentativac igrao prijateljski meč, ali sada ima novi klub

S. Mlaćo
Zanimljiva sitaucija dešava se sa karijem mladog bh. reprezentativca Anesa Krdžalića. Krdžalić ima tek 18 godina, a trebao je potpisati ugovor sa slovenskom Olimpijom.

Ipak, od toga prema pisanju medija u Sloveniji neće biti ništa. Krdžalić je čak nastupao za Olimpiju u prijateljskom meču protiv Rakowa, no onda se desio preokret.

Prema dokumentaciji iz HNS-a, Krdžalić je postao član prvoligaša Kustošije. Prema istom, potpisao je ugovor do 2026. godine i prema svemu sudeći od Slovenije nema ništa, iako se špekuliše da bi mogao doći na posudbu u Olimpiju.

Najveći problem za Olimpiju je zabranja dovođenja novih igrača zbog ranijih dugovanja prema igračima. Olimpija je lider u Sloveniji, no mnoge stvari u klubu ne štimaju. Registracija novih igrača je trenutno zabranjeno i od novih imena nema ništa.

Krdžalić je do sada nastupao za omladinske selekcije Dinama, no u prvom timu zbog jake konkurencije nije dobio šansu. Za reprezentaciju BiH je nastupao za sve omladinske selekcije, a trenutno je na jednom nastupu za U-21 selekciju.

O tome da Olimpija ima velike probleme, nedavno je u razgovoru za SportSport.ba govorio i Almedin Ziljkić koji je stigao u FK Sarajevo upravo iz tog kluba.

Oglasi

"FK Sarajevo je vjerujte bolje organiziran klub nego što su klubovi u Sloveniji. Možda je Celje u ovom rangu. Bio sam u Olimpiji, bodovno smo daleko ispred svih bili, ali ovakve organizacije nije bilo. Pogledajte samo koliko je ljudi sa nama na pripremama - fizioterapeuti, marketing, doktori, struka. Stvarno ovo nisam doživio u dosadašnjoj karijeri.

Mislim da moramo svi zajedno biti mirniji. Možda se tu griješilo, možda se željelo mnogo toga preko noći, a ne ide to tako. Vjerujem da će stvari po Sarajevo ići mnogo boljim putem, ali ne onim kada se osvoji trofej da se opet padne, nego da se zadržimo na vrhu. Kod nas uglavnom svi klubovi nekako padaju, ne mogu da se zadrže gore, a uz pomoć dragog Boga vjerujem da ćemo mi uspjeti. Samo mirnoće i strpljenja treba", rekao je Ziljkić, te dodao.

"Bio sam u Olimpiji, prvi smo i sve izgleda evropski, ali veliki su problemi unutar kluba, da ne biste vjerovali koliki. A, ovdje sve fukcioniše sve kako treba i zato treba malo tog strpljenja. Molio bih sve navijače Sarajeva da imaju strpljenja. Mnogo će nam to značiti. Lično volim izazove, to je jedan od razloga zbog kojih sam došao. Volim taj pritisak, ne smiju nam noge biti stegnute, a onda će i naša igra biti bolja, rekao je bivši bh. reprezentativac.

Sredinom decembra prošle godine u Olimpiju je stigao još jedan omladinski reprezentativac BiH Admir Bistrić.

Admir Bristrić (19) se već kao mladi nogometaš pokazao kao izniman potencijal, o čemu svjedoči i njegova zavidna reputacija.

Bio je kapiten juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine. Trenutno je član U21 i omladinski reprezentativac naše zemlje. S 18 godina svoje nogometno umijeće imao je priliku pokazati u 1. hrvatskoj ligi u Dragovoljcu.

Sada se postavlja pitanje da li će on moći da bude registrovan za drugi dio sezone.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

 

 

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi