Nije to baš bilo pametno

Što su kupovali u Brightonu, kupovali su: Potez Edua narušio je odnose dva kluba

Esmer Oštraković

Do zadnjeg dana prijelaznog roka Arsenal je ulagao velike napore kako bi u svoje redove doveo nogometaša Brightona, Caiceda.

Iako je njihova prva ponuda odbijena, Topnici nisu tako lako htjeli odustati, te su poslali još jednu, dosta bolju ponudu, ali je i ona odmah odbijena.

Veliku glupsot uradio je i sam Caicedo koji je javno tražio da ga njegov klub pusti da ide u Arsenal, a to je uveliko narušilo odnose dva kluba.

Naime, kako prenose engleski mediji odnos između Arsenala i Brightona je sada narušuen iako su u proteklim sezonama dobro poslovali.

Doveli su Topnici iz Brightona Bena Whitea, kao i Trossarda koji je stigao kao prvo pojačanje Arsenala u ovom prijelaznom roku.

Pokušali su čelnici Arsenala dovesti i Caiceda, a ljudi u Brightonu ostali su iznervirani i zbunjeni nakon druge ponude Arsenala.

Razlog je taj što su osjećali da Arsenal nije osjetio poruku da igrač nije na prodaju u trenutku kada im je glatko odbijena prva ponuda.

Razmatrali su Topnici zatim dovođenje Martina Zubimendija i Edsona Alvareza. Ali se od svih ponuđenih igrača Jorginho najviše dopao Arteti, te je na kraju on doveden.

Nakon što je dovede Jorginho, Arsenal je posudio Alberta Sambija Lokongu u Crystal Palace jer su poštovali želju igrača za redovnim igranjem fudbala.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kada je riječ o Mohamedu Elnenyju koji je povrijeđen i propustit će ostatak sezone, Arsenal razmatra opciju aktiviranja dodatne godine u njegovom ugovoru.

Razlog je taj što ne žele da se raziđu sa ovim igračem u toku njegovog oporavka od povrede koja ga je zadesila dok je član kluba.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.